Een try-out van een Bonte Avond met Kasper van Kooten

Gisteravond had ik de mazzel dat iemand niet meekon naar de try-out van een “Bonte Avond” door cabaretier Kasper van Kooten. En dan zul je altijd zien dat je vooraan zit, en tot tweemaal toe eruit gepikt wordt door Kasper tijdens zijn show. Terwijl ik daar normaliter voor achteruit deins, was het dit keer heel hilarisch.

Zijn show – en hoeveel wil je weggeven – was een grappige ‘herinnering aan zijn jeugd’ toen hij met vijf andere vrienden de Dolly Dots playbackte. Iedere vriend kreeg zo een speciaal onderdeel in zijn show en over hun kon hij wel het een en ander kwijt.

Verwacht van zijn show goed amusement, met veel muziek, want daar weet hij wel het mijne van. “Tegenwoordig is niemand nog in staat dat liedje na te zingen in een platenwinkel!” Verwacht van zijn zijde niet al teveel gehannes en meningen over de politiek, hij gaat nauwelijks in op actuele zaken, behalve dan een zijdelingse opmerking over de vluchtelingenproblematiek.

Het leukste moment was dat vertelde dat hij ooit voor een vriendin een poëzie-versje had gemaakt, die hij – met een wat stout einde – voordroeg, en ik het niet kon laten luid: “Houd dat vast!” te roepen, wat hij verstond als “Harde Plasser” wat natuurlijk ruimschoots voldeed aan de hilariteit alom. Ik mocht nog twee keer roepen: “Nee, houd dat vast!” wat hij tijdens de rest van de show nog minstens drie keer deed terugkomen. Ik stikte zowat van het lachen.

Al met al, een geweldige avond van een geweldige cabaretier die het in zijn mars heeft ‘groot’ te worden. En dat zeg ik met name vanwege zijn muzikale talent en zijn markante dansjes. Daarnaast is er voor ieder wat wils. Houd je van droge humor, dan zit je zo’n avond ook geramd. Houd je van plat, en wat stoute humor, ook dan weet Kasper je te boeien.

Ik zal mijn hele leven terugdenken aan deze avond. Waarschijnlijk nog wel eens een nachtmerrie hebben, omdat ik zo nodig: “Houd dat vast!” moest herhalen ten overstaan van die volle zaal…

DELEN MAG:

Wat je niet wil missen:

Stoeien met papillotten ~ @iPIXtitude.nl

Stoeien met papillotten

Letterlijk mijn hele godganse leven stoei ik al met de lengte van mijn haar, al zit het dan meestal heel goed volgens de rest van...

Lees meer
Even Downton Abbey ~ @iPIXtitude.nl

Even Downton Abbey

Joh, ben eigenlijk nooit zo voor de kostuumdrama’s. Te stijf. Te statig. Maar Downton Abbey heeft uiteindelijk wel mijn hart gestolen omdat het zo piekfijn...

Lees meer

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Just subscribe to my newsletter
to receive all fresh posts

home3-hero-img.jpg
%d bloggers liken dit: