Even over "Caroline's Law"

E

In het Verenigd Koninkrijk woedt een storm nadat Caroline Flack (40) zichzelf van het leven heeft beroofd, na woelige tijden. Naar het schijnt had ze een relatie met een jongere man, Lewis Burton (27). Die ze bijna het hoofd had ingeslagen met een lamp, omdat ze vermoedens had dat hij vreemdging. In maart zou ze daarvoor berecht worden. En de vele negatieve reacties in de kranten en gossipmagazines, maar vooral ook op Social Media, zijn mijns inziens schuld aan haar onfortuinlijke einde.

Ik snap die Caroline wel. Natuurlijk weet ik niet wat zij moest doorstaan, maar dat je het niet meer ziet zitten na al die media-mobbing, is begrijpelijk.

Terecht vinden de inwoners van het VK dat soort geroddel en de kwalijke gevolgen funest genoeg, om een petitie op te starten om zo de kranten en overige gossipbladen een lesje te leren: ‘Caroline’s Law‘.

In ander nieuws

Parallel hieraan: toevallig kwam er gisteren nog het andere nieuws door van het besluit van ons aller André Hazes Jr en zijn nieuwste vlam, die toch besloten hebben samen niet verder te gaan. Zeg ik het zo niet enorm netjes?

Want mensen, de reacties in de officiële nieuwsberichten, maar zeker ook op Sociale Media waren van dien aard, dat ik me eventjes schaamde mezelf tot het mensenras te mogen scharen.

De reacties waren op het grove af, pijnlijk, en gewone humane (ja, menselijke) emoties werden in het belachelijke getrokken. Zo erg, dat ik me kan voorstellen dat de hoofdrolspelers in dezen, graag even vakantie zullen willen vieren op Pluto, of liever nog verder weg, voor een poosje. Zo niet, langer.

Maar blijf wel menselijk!

Het is geweldig, al die berichtgeving en onze eigenste meningen op Social Media. We worden inderdaad 24/7 op de hoogte gehouden. Maar we zijn wel vergeten of verwaarlozen, inmiddels, dat we nog steeds met mensen te maken hebben, en menselijke emoties bovendien.

En natuurlijk kun je zeggen, dat je zodra je beroemd, fameus, of in de belangstelling staat, dat soort reacties mag verwachten, maar heus… Maar hoe zou jij het zelf ondergaan? En gun je die ander echt zo’n behandeling?

0
0

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

1 comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

By Pix

Over mij

moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

Reacties

Over copyrights enzo

© 2002-heden iPIXtitude.nl. Alle rechten voorbehouden.

%d bloggers liken dit: