Filmpje?

F

Terwijl ik vroeger die gezellige abo had op Filmnet, samen met di broer die naast me woonde, is mijn aandacht wat goede films betreft, inmiddels wat verslapt.

Op Koningsdag was “De Beentjes van Sint-Hildegard” met Herman Finkers op tv, en heb ik die wegens grondig slaaptekort moeten missen. Maar omdat de recensies zeer lovend waren, hoe kan het ook anders met Finkers in de hoofdrol, wilde ik deze film per se toch zien.

Dat heeft me een abo op NPO Plus gekost, maar wie maalt daarom? Speciaal als je de hele film hebt kunnen grinniken en bijna continu uitbarst in luid gelach. Kunnen er alstublieft meer van dit soort films volgen? Wat jij? Hoe ervaarde jij deze film dan?

Nu ben ik sowieso fan van Herman Finkers. Zijn kracht zit ‘m in zijn sympathieke uitstraling, eenvoud en dolkomische droogheid, blijkbaar. Ik houd van dat soort humor. Dat je iemand oprecht moet aankijken, en je nog eens afvraagt, of hij dat echt wel geroepen heeft. En dat je dan nadenkt en uiteindelijk uitbarst in tranen van het lachen.

Sowieso vond ik het dialect in de film een geweldig buitenlands tintje geven, en was dan ook blij dat het werd ondertiteld. Het gaf de film net dat beetje cachet extra, al kwamen die vier-en-een-halve ster die ik deze film meegeef toch echt wel door louter de aanwezigheid van Herman Finkers.

Jaar: 2019
Duur: 103 minuten
Genre: romantiek/comedy
Taal: Nederlands


1
0

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

2 comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

By Pix

Over mij

moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

Reacties

Over copyrights enzo

© 2002-heden iPIXtitude.nl. Alle rechten voorbehouden.