Op mijn nachtkastje

Laatst zag ik een oproep van ene Piercy Tienhoven voorbijkomen op Facebook. Hij is als altijd – en ik ook naar blijkt – op zoek naar humoristisch getinte boeken. Het leuke aan deze oproep was, dat hij gelijk een lijstje met zijn oproep presenteerde met boeken waarvan hij genoten heeft. Dat lijstje met o.a. Het Rosie Project heb ik natuurlijk ergens opgeslagen.

De boeken die dus nu nog op mijn verlanglijstje staan, zijn: De Meeste Mensen Deugen, de Helaasheid Der Dingen, De Laatkomer, The Humans, Sh*t My Dad Says en boeken van Terry Pratchett en Jostein Gaarder. Liefst lees ik die allemaal tegelijk want stel je eens voor dat er iets zou ontbreken aan mijn leesgenot, zeg.

Humoristische boeken dus, maar ook actie- en/of reisboeken zijn met name mijn absolute favorieten. Ik kan namelijk ontzaglijk gruwelen van boeken met een maatschappelijke boodschap, want daar krijg ik maar buikpijn en last van mijn geweten van. Ook thrillers spreken mij niet aan. En die feelgood books heb ik inmiddels ook wel gezien, gehoord en gevoeld.

Tegenwoordig heb ik trouwens liever e-books. Die kan ik immers altijd met me meedragen. En op de gekste momenten even openslaan. Het leuke daarvan is ook, dat ik op mijn iPhone een melding krijg dat ik mijn dagelijkse leesdoel weer eens heb gehaald. Zulke complimenten vergaar ik dan ook graag. Mijn nachtkastje is dan ook niet fysiek getooid met boeken die daar maar stof liggen te vergaren. Neen, dat niet.

Ik vind het overigens tamelijk prettig om niet te pochen over wat, hoe, waar en wanneer ik lees. En ook, dat men bij binnenkomst niet gelijk wordt geconfronteerd met mijn intellectuele kant. Integendeel. Wat mij betreft, hoeft men dat nooit te weten te komen. Al is het schrijven over datgene wat je graag zou lezen, dan toch wel die absolute must. Dus bij dezen.

Deze blogpost verscheen gisteren ook op perfecteburen.nl.

Share Post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on tumblr
Share on whatsapp
Share on email

Wat je niet wil missen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Just subscribe to my newsletter
to receive all fresh posts

home3-hero-img.jpg
%d bloggers liken dit: