Review: 'Haenen brengt vreugde' – Try out

Zo af en toe krijg ik van een vriendin, die zeer cultureel beschäftigt is, een uitnodiging om try outs van diverse cabaretiers bij te wonen. Dat vind ik natuurlijk super interessant, en zal zo’n uitdaging dankbaar aannemen.

Gisteravond togen we aldus naar een try out voorstelling van Paul Haenen in De Luifel te Heemstede. Ter info: het is een kleine zaal, maar met mijn auditieve handicap kon ik de show heel goed volgen.

Ik ken Paul Haenen natuurlijk van zijn typetjes. En vind zijn manier van humor verspreiden altijd wel vermakelijk. Zijn belofte dat deze show ‘een avond vol humor, ernst en inzichten’ was, maakt hij absoluut waar.

Desalniettemin (mooi woord) kwam deze show op mij over, alsof hij min of meer in verlegenheid is gebracht door te weinig aandacht voor zijn rol als cabaretier, dezer dagen. Dat botvierde hij dusdanig deze avond, door de show te doorspekken ter meerdere glorie van zichzelf. Het leek er verdraaid veel op dat het een terugblik was op zijn gehele carrière.

Toegegeven, ik vond de hoofdstukjes uit zijn vroegere dagboeken uiterst amusant, maar de hele voorstelling duurde me liefst drie kwartier té lang. Met als resultaat dat mijn benen onrustig werden en met me op de loop wilden. Dat laatste wijt ik overigens aan het feit dat men tegenwoordig geen pauzes meer inlast en de gehele show in zijn geheel laat doorlopen.

Bovendien beloofde hij min of meer aan het begin dat hij de thans heersende trend om het geheel niet al te persoonlijk te maken, welke belofte hij glansrijk en naar eigen inzichten, achteraf toegaf, verbrak. Maar natuurlijk kon ik hem dat best vergeven.

Desondanks vond ik de show best amusant. Het publiek lachte heerlijk mee, zelfs als hij in aller ernst iets meedeelde. Het is te hopen dat hij de show iets strakker inricht, en dat hij die meerdere glorie aan hemzelf, door het publiek zelf laat bepalen. Nochtans krijgt hij beslist drie sterren voor de moeite.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: