Sweet memories: #LiveAid

S

Gelukkig ben ik niet de enige die zich dit herinnert. Vandaag zag ik dit: Jojanneke van den Bosch’s Facebook-post.

Morgen, 13 juli 2015, is het dertig (30) jaar geleden dat de eerste #LiveAid werd gehouden in zowel Londen (VK) als Philadelphia (VS). Flarden van mijn geheugen doemen weer op. Ik nam het gros van beide concerten op op VHS-videobanden, en heb daar nog dagen, weken, maanden en jaren op geteerd.

Wat een fantastisch evenement was dat. Evenzo was het voor een goed doel, de redding van enkele Zuid-Afrikaanse landen en voornamelijk Ethiopië, maar ik geloof niet dat ik (18 jaar oud) me er destijds al te druk over maakte. Al was dat natuurlijk wel de bedoeling. Een hele reeks aan steengoede artiesten op één podium in de – wat me nog levendig bijstaat – zinderende hitte. Het publiek dat steevast meedeinde, meezong en danste. Zelfs al was je niet in de gelegenheid het van dichtbij mee te maken.

Televisies die van heinde en ver op loeihard stonden zodat het leek of de hele buurt daar ook aanwezig was. De sfeer was uitstekend. En iedereen genoot ervan.

Nog jaren later keek ik uit naar nog zo’n grandioos evenement, al zou dat natuurlijk een niet te klaren klus zijn. Dit was typisch zo’n one-off.

Wat leuker is, is dat de meeste artiesten nog steeds favoriet zijn, hier. En dat sommigen artiesten zowel in Londen als in Philadelphia optraden, vlogen op diezelfde dag door middel van supersonische vliegtuigen naar de VS.

Queen (met Freddy Mercury die toen nog leefde), Mick Jagger en David Bowie, U2, Sting, Paul McCartney (die het concert in Wembley Stadion afsloot), Tina Turner (don’t we miss her?), Madonna, etc., die daar allemaal stonden dankzij Bob Geldof.

Dat zijn van die dagen die bijna gegrift zijn in mijn hersenpan, omdat ik inderdaad nog precies weet waar ik was, wat ik deed, en hoe ik ervan genoot. En jij?

Hieronder het hele concert… Enjoy!

0
0

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

5 comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

By Pix

Over mij

moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

Reacties

  • Cin 23 oktober 2021 at 14:28 on Delen?Heel herkenbare vraagstukken. Ook ik heb best getwijfeld of ik wel weer elke dag wilde delen op twitter en facebook.
  • Paul 11 september 2021 at 17:10 on WordPress-perikelen in de vroege ochtendHet blijft knap hoe je je weg vindt in de achterkant van Wordpress, Irene.
  • Micheline 7 september 2021 at 20:34 on WordPress: 18 jaarEn jij maakt er mooie sites mee. Maar oh oh, wat wordt er elders verschrikkelijk veel bagger geproduceerd.

Over copyrights enzo

© 2002-heden iPIXtitude.nl. Alle rechten voorbehouden.

%d bloggers liken dit: