Talent is ook maar een kwestie van smaak

T

Er moet me iets van ‘t hart. Dat lijkt duidelijk, aan de hand van deze titel. Het onderwerp is ‘talent’. En het hebben van (goede) smaak, dat ook. 😉

Ik zocht het woord ‘talent’ even voor u op:

Talent ~ aangeboren vermogen dat een doorgaans jong persoon in staat stelt een vaardigheid te ontwikkelen zodanig dat hij of zij zeer goed wordt in iets, gave.

Er worden veel mensen geboren met een soort van aanleg in de vorm van een ietwat ruwe diamant. Die mensen bewerken dat ‘talent’ gedurende de loop van hun leven vakkundig, om vervolgens uit te blinken in een schitterende virtuositeit. Het is altijd prachtig mooi om te zien dat men zich zodanig kan uitleven op hun aanleg net zolang totdat ze dat ‘ruwe’ van die diamant hebben uitgekristalliseerd tot een volwaardig meesterschap.

Sommigen onder ons, die dat talent ‘menen’ te bezitten, hebben een ietwat uitgesproken mening omdat ze denken te ‘weten’ wat een ander betreft of er in principe een aanleg of talent aanwezig is. Ook in de zogenaamde ‘auteurs’-wereld waart er een nare plaaggeest in dat soort doemdenken rond.

Dat uit zich dan in dat men zich vooral stoort aan taal- en spelfouten, wat soms heerst (en echt, ik zie dat ook) in de Blogosphere. Terwijl ik altijd min of meer verwacht dat men wel zo doortastend is om de boodschap te lezen en te willen krijgen. Het verhaal, dat is wat telt, me dunkt. Maar neen, men concludeert dan rustig dat de schrijver in spé aldus geen talent in huis heeft en zijn passie maar elders moet gaan botvieren.

Natuurlijk komt dan mijn mening ook ‘es bovendrijven. En die stelt rustig, dat het die zogenaamde talenttwijfelaars aan (goede) smaak ontbreekt.

Ik zocht ook het woord ‘smaak’ even voor u op:

Smaak ~ 1) Zintuig waarmee je kunt proeven. 2) Wat je proeft.

Mijns inziens lijdt iemand aan een nare smaakaandoening als men een ander de grond in boort, louter en alleen om zichzelf daar ‘beter’ van of door te voelen. En écht, ik gruwel van dat soort meningen ofwel walg van die zogenaamde talenttwijfelaars.

Maar gelukkig bestaan er nog altijd mensen met lef, én authenticiteit, die hun toekomst zelf bespelen, zonder daarbij al te afhankelijk te zijn van andermans opgelegde spelling.

Rock én blog on!

0
0

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Add comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

By Pix

Over mij

moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

Reacties

Over copyrights enzo

© 2002-heden iPIXtitude.nl. Alle rechten voorbehouden.

%d bloggers liken dit: