Try-out: 'Kom' van Sanne Wallis de Vries

Gisteravond werd ik op sleeptouw genomen naar deze try-out: ‘Kom’ van Sanne Wallis de Vries in De Luifel te Heemstede, en was nadien tot mijn grote genoegen blij verrast. We kennen Sanne natuurlijk van haar typetjes. Als imitator van de wat beruchtere in-crowd. Gelukkig hield ze het louter bij één à twee imitaties. En deed gewoon haar ding: zichzelf zijn.

Natuurlijk is het altijd een fijne bijkomstigheid, als blijkt dat vrouwelijke cabaretiers zo heerlijk hysterisch kunnen losgaan op het naar haar mening grenzeloos ‘fijne’ publiek. Zo’n hysterisch blijspel mag wat mij betreft eeuwig doorgaan. Vrouwen zijn immers goed in hysterie. Dat maakt hun zo spannend (vind ik dan). Zelfs als dat betekent als ik niet echt een rode draad kan ontdekken in haar optreden. Ik vergaf haar dat, omdat ze me continu wist te prikkelen tot schaterlachen.

Sanne werd vergezeld door haar twee vaste muzikanten, die in alle opzichten de show vervolmaakten met hun bij vlagen jazzy dan wel melodieuze speelkunsten. Tussendoor bliezen wat kanonnen heftige rook de bühne op, om het dramatische effect van haar show te vergroten. Gehuld in louter een lang colbertjasje, wat weinig te raden overliet, schonk ze als absolute toppunt dat moment waarop ze zich in vol ornaat gewoon à la bühne verkleedde. Bij Sanne kan dat. Bij Sanne mag dat.

Sanne weet iedereen te betrekken, door ook sommigen een verhaal en plein public te laten vertalen. Vooral als blijkt dat twee mensen te laat arriveerden. Al slijmt ze af en toe wat sarcastisch, met de steeds terugkerende satanische opmerking, dat dit publiek toch wel zo’n ‘fijne’ groep is. Toch leek dit het publiek wel aan te spreken, getuigen het luide gegrinnik overal.

Het was een bonte avond. Ik heb genoten. Nu resteert mij nog één vraag: waar ze die spannende kniehoge satijnglanzende plateaulaarzen toch gekocht had?! Doe mij ook zo’n paar…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: