Wat de roddelbladen ons leren

Lees jij – net als ik – graag hoe een korset het prachtige volumineuze achterwerk van Kim Kardashian accentueert? Hoe te veel geld hebben niet altijd hoeft te leiden naar een fortuinlijk bestaan, zelfs als famous dramaqueen? Dat ook de prachtigste vrouwen tips en trucs liever niet delen om maar een glimpje aandacht te krijgen, want stel je voor je bent zelf niet langer hot?

Echt, ik geef eerlijk toe dat ik me kan vergapen aan de nietszeggendheid van beroemdheden in roddelbladen. Als ik mijn eigen leven wat saai en moedeloos begin te vinden, surf ik altijd half dronken voor een Blue Moment naar de Daily Mail. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik het gros van die mensheid niet eens herken. Of ik neem een ander roddelblad tot me waarna ik tegen de tijd dat ik ze heb doorgenomen, altijd weer rustig en tevreden het blad kan sluiten. Met louter één plaatsvervangende schaamte én conclusie: zo gek is mijn eigen leven nog niet.

Precies daarom leek het me wel eens interessant om te analyseren wat de gossip industry ons werkelijk meegeeft:

 1. Roem en rijkdom leiden niet altijd naar zorgeloos geluk

  Daarentegen kies je als je bulkt van het geld natuurlijk wel voor of dat appartement of dat riante strandhuis of liefst allemaal tegelijkertijd. Je hebt dan een diversiteit aan auto’s zodat je ’s morgens kunt kiezen voor de auto waarvan de asbak nog niet vol is.
  Naar blijkt heeft men met roem en vaak ook rijkdom altijd weer extra beveiliging nodig om de extreme mafketels van zich af te schudden. Dat verweer is wel zo’n beetje een nadelige consequentie van dat extra beetje aandacht dat men schijnbaar schier onnozel verkrijgt, maar zorgt wel voor extra zorgen en angst. Of voor free publicity als men een restraining order kan krijgen via de rechter. Desalniettemin (mooi woord) zit je daar natuurlijk niet op te wachten, in welke hoedanigheid dan ook.

 2. Je hoeft dat huisje boompje beestje gevoel niet (te) lang laten duren

  Als je je partner zat bent zet je die gewoon aan de kant, after all zijn meerdere relaties dan wel scheidingen weer goed voor een stukje aandacht in de kranten dus gratis publiciteit. Misschien kun je het jaarlijks wel aftrekken bij de Belastingdienst als publicity stunt.
  Zelfs met kids is het handig om ze uit te besteden aan een nanny, die het natuurlijk altijd aanlegt met de man des huizes.
  En met andere vrienden dan je man/vrouw over straat lopen veroorzaakt direct een rel ofwel de suggestie dat er een scheiding op komst is.
  ‘Vrienden’ die je vervolgens uitnodigt voor wilde feestjes met een keur aan champagne en kaviaar, coke en heroïne, liefst uitbundig gevierd op een luxueus jacht, mogen zich natuurlijk ook wentelen in dezelfde luxe. Al was het maar om je nieuwe vrijgezelle status te onderstrepen. Nice en zo’n typisch ordinary day of the week. Nee, ik koester geen afgunst.

 3. Je geluk wordt bepaald door de massa, daar hoef/heb je zelf niks over te zeggen

  Als je à la Tom Cruise op en neer stuitert op de bank van Oprah Winfrey vanwege je immense geluk word je daar ooit op afgerekend vooral als die happy-go-lucky status maar vijf jaar duurde, of korter. Er is altijd iets met je aan de hand. Men weet dat van je en heeft er een mening over.

 4. Je uiterlijk wordt altijd breed uitgemeten

  Of je bent zwanger of toch wel onderweg daar naartoe. Zo is je gewicht van wezenlijk belang om altijd weer te meten waar je staat in het leven. Als je zonder make-up of zonder extensies ergens verschijnt ben je sowieso verzekerd van een artikel in de roddelbladen. Gaat het nog wel goed met je? Of heb je dan plots lef?
  Ondertussen hoeft men zich even geen zorgen te maken over zelfs het geluk of het uiterlijk van de kids van ons Koningspaar(?!).

Ik weet nu, ik had als blogniche het roddelcircuit moeten kiezen. Sommige roddels zijn het voor jezelf al waard om er een realiteit van te maken. Wat jij?

4 gedachten aan “Wat de roddelbladen ons leren”

 1. Zo’n blogniche scoort natuurlijk als een tierelier. Je bent er voor in de wieg gelegd. Blijft wel de vraag of ik het dan zal lezen. Ik ben niet zo van de beroemdheden. Ik geloof dat de koning vandaag jarig was. Ik krijg dat dus niet zo mee. Maar ja, één lezer mag wel geslachtofferd worden. Je krijgt er hopen lezers voor terug.

 2. Oeh, daar past deze naam (VerwonderVrouw) natuurlijk heel goed bij, Irene. Je verwonderen over de roddels over de rich and famous. Het lijkt me leuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: