Fashion: de kledingaccessoires die ik oprecht mis anno 2018

Elk seizoen heeft zo zijn charmes, qua uitstraling en inventiviteit van de modedesigners die thans heersen. Toch verwonder ik me maar al te vaak, waarom bepaalde accessoires zo definitief uit het modebeeld verdwijnen. En het grappige is dat men er wat laatdunkend over praat, terwijl ik – als rechtgeaarde fan van de jaren tachtig (vorige eeuw) – die stukken toch echt in mijn kast mis.

Terug met die schouderpads

Het leidt de aandacht zo mooi af, van dat wat molliger gesternte waaronder ik geboren werd. Het gaf wat allure aan de wat smallere schouderpartij. Het maakte dat shirts, blouses en zelfs tunieken wat trotser die borstpartij lieten zien, in een wat bescheidener format. Men leek ook minder dik, en qua houding wat statiger. Ik mis ze, dus gruwelijk mijn schouderpads. En smeek de modedesigners dus bij dezen ze weer terug te brengen in ons modebestand.

Terug met die bootcut pantalons

Die waist-cut broeken maken dat ik me niet zo’n heftig ingepakt pakketje voel, met een maatje groter. Normaliter zijn broeken in een maatje groter altijd weer hoger afgesneden, alsof je per definitie ook langer bent met een grotere maat, en vallen dan direct onder mijn beha. Er zijn ook korte broekmaten te koop, ik weet. En dan die parmantige bootcut pijpen, waarmee je zo heerlijk je ene been kunt zwieren over je knie. Al zijn deze broeken af en toe nog te koop, toch heb ik het gevoel altijd weer voor gek te worden versleten als ik ze draag.

Terug met die plateauzolen

Vroeger paradeerde ik tijdens het werk steevast op hoge hakken, liefst plateauzolen, waar je ‘u’ tegen zei. Achteraf gezien, heeft dit nu de stand van mijn voeten verpest, al wil ik met wandelen op een hogere hak tegenwoordig zelfs nog steeds minder pijn ervaren. En aangezien ik wat klein ben uitgevallen, geeft een hogere hak me – louter voor het gevoel – wat meer aanzien. Naast dat het voor mij wat vrouwelijker overkomt. Daarnaast ben ik helemaal verzot op dat klakgeluid, waardoor men je van verre al hoort aankomen lopen. Lekker opvallend.

Blij met de huidige trend qua dierenprints

Ik wil niet alleen maar zeuren of klagen. Er zijn momenteel genoeg accessoires die me wel blij maken, bijvoorbeeld, de huidige trend in het dragen van vooral dierenprints. Een tijger- of zebravelletje, maakt het straatbeeld dan ook absoluut wat spannender en warmer.

Conclusie

Ik vind het huidige modebeeld nog steeds té gericht op de slanke mens, terwijl de hierboven genoemde accessoires juist voor de wat volumineuze vrouw een uitkomst waren. Wat jij? Heb jij ook het gevoel dat bepaalde accessoires absoluut weer terug mogen komen? Zo ja, welke?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: