Het bankje

H

De mist die ochtend maakte de wereld mysterieus en ongrijpbaar, dacht ik, terwijl ik mijn ochtendwandeling deed. Bijna als vanzelfsprekend kom je dan altijd dezelfde mensen tegen. En allemaal lopen ze daar met hun honden. Die honden zijn altijd even blij hun baasjes uit te mogen laten. Enthousiast onderzoeken ze elke boom en struik, en checken ondertussen ook even mijn watermerk.

Die mist betovert het bos en nabijgelegen park altijd een weinig, het maakt de wereld eromheen een stuk fantasierijker. Het maakt altijd weer dat ik even ga zitten op dat ene bankje. Ik kan daar úren zitten. Wachtend tot de zon dat spel met de mist uiteindelijk begint en omdat hij weet dat te winnen.

Ik kan dan beslist een beetje melancholisch worden, en elk gevallen takje en heftig gekleurd herfstblaadje aandachtig bekijken. En bedenken hoe treurig het voor een boom en het takje of blaadje moet zijn, elkaar zo te verliezen. Ben dan bijna in een stemming, elk gevallen takje en blaadje op te pakken, en weer vast te lijmen aan de moedertak van de boom die het verloor. Ware het niet, dat ik vrij weinig weet van de gangbare typen, en dus geheid een takje of blaadje aan de verkeerde boom zou bevestigen. Je bent en blijft toch een stadskind, after all.

Op dat bankje in dat park, zat ik niet alleen. Ergens voelde ik dat de eeuwenoude zielen van bomen, struiken en gevallen takjes en blaadjes me gezelschap hielden. En zij niet alleen, er waren ook feeën, engelen, en de zielen van reeds lang geleden overleden stervelingen, die daar met me mee genoten en het park een ongekende sereniteit schonken.

Die mist en dat onnavolgbare spel met de zon die dat wint, fluistert me altijd weer een ongelooflijke dankbaarheid in, waarna ik de dag kan beginnen met ongeveer de inhoud van deze quote:

Grant me the serenity to accept the things I cannot change,
the courage to change the things I can,
and the wisdom to know the difference

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

9 comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

By Pix

Over mij

picca moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

%d bloggers liken dit: