Mijn 5 vragen aan @Ali_Molenaar

Op een koude winterdag begaf ik me naar Utrecht voor een bloggers-meeting. En daar ontmoette ik natuurlijk ook @Ali_Molenaar. In ons duistere verleden had ik al een logo voor een van haar sites ontworpen. En onder het genot van een biertje en nootje ontdekte ik behoorlijk wat overeenkomsten. Waarom?

Lees hieronder de antwoorden van ons aller Ali.

 1. Wie ben je (beschrijf jezelf op de meest sappige, vrolijke en intense manier)?

  De vraag die ik als laatste beantwoord omdat het de moeilijkste vraag lijkt. Ik ben een 53 jaar jonge vrolijke vrouw, die soms best verlegen kan zijn. Ik houd me bezig met vele hobby’s en ook nog werk. Ik ben druk bezig met amateurtoneel, speel zelf, schrijf erover. Zo’n drie jaar geleden ben ik fanatiek gaan sporten omdat ik wilde afvallen. Ik ben in de afgelopen drie jaar zo’n 25 kg afgevallen en blog daar ook over. Ik heb een tweede blog waar ik blog over boeken, toneel, bloggen, #WOT en mijn eigen vak. En dat eigen vak is informatiespecialist.

 2. Waar kom je vandaan (beschrijf je jeugd, familie, relatie, kinderen, huis, woonplaats)?

  Ik ben in 1964 geboren in Barendrecht, onder de rook van Rotterdam, als jongste van vier kinderen, ik heb drie oudere broers. Mijn vader werkte als kolenboer, toen die kolen eruit gingen ging hij in hetzelfde bedrijf in de garage aan de slag. Hij heeft daar 50 jaar gewerkt. Mijn moeder stopte met werken toen ze haar eerste kind kreeg, mijn oudste broer. Ik had een hele rustige, ontspannen jeugd eigenlijk. Toen ik 25 was ben ik voor mijn werk verhuisd naar Den Haag en daar woon ik nog steeds. Ik heb een paar jaar samengewoond maar woon alweer jaren alleen. Er mag rustig nog eens een vriendelijk en leuk manspersoon langskomen, maar ik weet niet of ik dan nog wil samenwonen. Ik kan hem mijn rare gewoonten niet meer aandoen.

 3. Neem me stap voor stap mee in het proces dat ertoe heeft geleid om (hier) te komen waar je vandaag de dag bent. Wat was het eerste wat je deed? En het volgende?

  De leesgenen van mijn vader hebben voor mijn beroep gezorgd. Ik las alles wat los en vast zat toen ik klein was. Als mijn moeder me kwijt was in de supermarkt, hoefde ze maar naar het tijdschriftenrek te gaan om me te vinden. Lezen, lezen, lezen dus. Op de MAVO kwam ik erachter dat er een beroep als bibliothecaris was en ook een HBO opleiding daarvoor. Toen ben ik dus naar de HAVO gegaan en vervolgens naar die opleiding. Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt. Ik werk al dertig jaar in een bibliotheek, eerst in een wetenschappelijke bibliotheek, tegenwoordig heb ik een eenvrouws-toko bij een groot internationaal bedrijf. Mijn werk bracht me naar Den Haag en daar vond ik mijn eerste liefde, een manspersoon. Die periode met hem is een pluspunt geweest, want we hebben een heel leuke tijd gehad, maar ook een minpunt, want ik was mezelf kwijtgeraakt. Het heeft me één ding geleerd, dat ik voor mezelf moet opkomen, doen wat ik zelf wil, dat ik zelf moeite voor iets moet doen. Het bloggen is uit een andere liefde gekomen, namelijk schrijven. Ik was vroeger op school stiekem al blij als we een opstel moesten schrijven als strafwerk en schreef van alles, onder andere korte verhalen in een notitieboek. Ik was al aan het schrijven voor een amateurtoneelblad en kwam erachter dat er zoiets als een blog bestond op internet. Dat ben ik toen heel nieuwsgierig gaan verkennen. En kijk, daar komt die andere tijdrovende hobby om de hoek, ik ben lid van een amateurtoneelgroep, heb kortgeleden mijn 25-jarig jubileum zelfs gevierd en ben al sinds 2000 hoofdredacteur van een tijdschrift over het Haagse amateurtoneel. Iets waar ik mee gestart ben omdat schrijven over toneel me zo leuk leek. Het zorgde er allemaal wel voor dat schrijven en bloggen een wezenlijk onderdeel van mijn leven is geworden.

 4. Als een kind op je afstapte en je advies zou vragen en je had maar een paar minuten de tijd om het beste van jezelf te geven, wat zou dat dan zijn?

  Kom voor jezelf op. Je bent zelf de beste persoon die je kan verzinnen om uit te maken wat je met je leven gaat doen. En durf het. Ik weet uit ervaring dat het moeilijk is, maar doe het.

 5. Waar wil je liefst heen (met je blog/) je leven?

  Ik vrees af en toe dat ik met mijn beide blogs alleen voor mezelf schrijf, maar hoop dat te veranderen. Ik houd ze wel apart, één blog over afvallen en sporten, ik blijf een fanatiek sporter, en het andere blog over boeken, bloggen, toneel en nog veel meer. En daar ligt misschien het probleem: iets te veel onderwerpen. Ik blijf een uitermate tevreden informatiespecialist, zo mag ik me tegenwoordig noemen. Ik heb het naar mijn zin op mijn werk en wil me ook daar blijven ontwikkelen. Dat vak heeft zeker de laatste twintig jaar een enorme vlucht genomen en zal blijven ontwikkelen. En mijn leven? Ik ben best wel een tevreden mens.

Leesgenen, ik houd van mensen die dat hebben. En voor jezelf opkomen en lef hebben, dat ook. En misschien dat ik nog iets kan lenen van dat fanatieke sporten van Ali? Ook aan Ali, een hartelijk woord van dank.

Geplaatst op Categorieën Pix goes InterviewsTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

4 gedachten aan “Mijn 5 vragen aan @Ali_Molenaar”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: