Mijn 5 vragen aan @EefHermans

Nog iemand voor wie ik een grenzeloos respect aan de dag leg, qua schrijven, dan is dat voor Eef Hermans. Haar humor, haar show, don’t tell vakmanschap, en die onverbloemde eerlijkheid in haar teksten, maakt me altijd weer blij. En eerlijk, ook een tikje jaloers.

Het is maar goed dat ik me destijds nog kon inhouden – tijdens onze blogmeeting – anders had ik beslist haar handtekening gevraagd.

Dus, wie is Eef?

 1. Wie ben je (beschrijf jezelf op de meest sappige, vrolijke en intense manier)

  Mijn 5 vragen aan @EefHermans ~ verWonderVrouw.nl
  Foto van @EefHermans (Twitter)

  Ik ben Evelyne (Eef) Hermans, copywriter, schrijfdocent en blogger. Maar wie ik echt bén? Dat is elke dag weer anders. Eergisteren was ik journalist en interviewde ik de nieuwe directeur van de Directie Communicatie en Marketing aan de de Universiteit Utrecht. Vandaag ben ik moeder van twee kinderen en zit ik bij te komen van het altijd stressige ochtendritueel (“We moeten NU de deur uit! Hoezo je hebt je broek nog niet aan?? Dan ga je maar in je blote billen!!”). Morgen ben ik hardloper en train ik voor de 10 km in oktober. Overmorgen ben ik levensgenieter en probeer ik de drukke week van me af te zetten met sushi of een lekker speciaalbiertje. Ik ben tegen wil en dank een vrij intens persoon. Als ik enthousiast ben, ben ik ook ECHT enthousiast. Als ik verdrietig ben lopen de tranen als vanzelf over mijn wangen. Ik ben niet boos, maar woest, niet blij, maar een stuiterbal. Dat is soms vermoeiend, maar hee, ik lééf.

 2. Waar kom je vandaan (beschrijf je jeugd, familie, relatie, kinderen, huis, woonplaats)?

  Ik groeide op in de polder, in het kleine dorpje Ossendrecht. Op mijn negentiende vertrok ik naar Utrecht en daar woon ik nu nog steeds. Mijn jeugd bracht ik door in hutten in het bos, in een warm gezin met (over)bezorgde ouders en een lieve zus en met een opa die me handgeschreven brieven stuurde, waarin ik mijn passie voor schrijven herkende. Een paar jaar geleden ben ik gescheiden van de vader van mijn twee kinderen. Ik werd opnieuw verliefd, op een andere vader van twee kinderen. Dus nu heb ik er af en toe vier in huis. Dat is soms best pittig. Wat je allemaal niet doet voor de liefde, hè…

 3. Neem me stap voor stap mee in het proces dat ertoe heeft geleid om (hier) te komen waar je vandaag de dag bent. Wat was het eerste wat je deed? En het volgende?

  Op het gebied van schrijven zette ik mijn eerste stap al op de basisschool. Het was voor mij altijd al duidelijk dat ik ‘iets met schrijven’ wilde gaan doen. Alle beslissingen die ik gedurende mijn hele leven heb genomen, hebben dan ook daarmee te maken. Dat ik nu niet meer samen ben met de vader van mijn kinderen, maar met een man die me respecteert en wél ziet wat ik kan, is echter ook een goede stap geweest. Het verandert je leven, letterlijk, als er iemand achter je staat die in je gelooft.

 4. Als een kind op je afstapte en je advies zou vragen en je had maar een paar minuten de tijd om het beste van jezelf te geven, wat zou dat dan zijn?

  Laat je nooit, maar dan ook nooit, door iemand anders aanpraten dat je niet goed, knap, slim of leuk genoeg bent. Omring je met mensen die jou goed vinden zoals je bent. En schaam je niet voor je ‘mindere’ kanten. Iedereen heeft ze, niemand is perfect. Draag twee verschillende sokken of knalrode schoenen onder een paarse jurk. Als jij daar blij van wordt, is het goed.

 5. Waar wil je liefst heen (met je blog/) je leven?

  Het liefst zou ik willen werken voor een creatief bureau, dat geen genoegen neemt met middelmatige content. Daar staat het internet namelijk vol mee. Grote platforms die een aantal jaren geleden nog autoriteit hadden en innovatief waren, plaatsen steeds vaker blogs en artikelen die gewoon echt niet goed genoeg meer zijn. Juist nu er zo’n content overload is, moeten we de lat hoger leggen. Ik hoef niet rijk te worden van mijn schrijfwerk, als ik maar genoeg geld verdien om iets van de wereld te kunnen zien.

Intens stuiterballen, dat herken ik hier ook wel. En dat je zelfs blij mag zijn / worden van je mindere kanten, dat zijn meerdere blogposts waard, immers. Ook jij dank Eef, voor je oprechte antwoorden…

Geplaatst op Categorieën Pix goes InterviewsTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: