Mijn 5 vragen aan @KarinWinters

Ook deze aardige dame mocht ik dan eindelijk ontmoeten tijdens een bloggers-meeting in het Utrechtse, vorig jaar. En soms ervaar je van nature die leuke klik met elkaar. Dus stonden we daar – als gezelligsten van de groep – buiten – in de kou – samen te roken.
Altijd leuk om ook Karin eens van dichterbij te mogen lezen. Dus was ook zij het haasje met betrekking tot mijn 5 vragen.

En jihaa… Dit is dan Karin Winters.

 1. Wie ben je (beschrijf jezelf op de meest sappige, vrolijke en intense manier)?

  Mijn 5 vragen aan @KarinWinters ~ verWonderVrouw.nl
  Foto van @KarinWinters (Twitter)

  Ik ben er zo een die het lastig vind 50+ te zijn. De zwaartekracht slaat vernietigend toe. De leeftijdsgerichte temperatuurschommelingen zijn vooral van toepassing als je:

  1. een presentatie moet geven
  2. in de paskamer staat en probeert een jurkje te passen (wat natuurlijk een maat te klein is)
  3. zakelijk wilt overkomen en gaat voor een dikke klus bij een nieuwe opdrachtgever (angstzweet ziet er hetzelfde uit)

  Allemaal onzin natuurlijk… ik ben een levensgenieter met ups en downs. Als onderwijsondernemer sta ik mijn vrouwtje en als blogger geniet ik ervan om soms aan een boom te schudden. 
Ik ben echt blij vlagen een angsthaas en ben echt (zou je niet denken) vaak te bescheiden of liever gezegd niet brutaal genoeg.
 Mis ik dan kansen? Ja dikke kansen… dat moet echt anders!

 2. Waar kom je vandaan (beschrijf je jeugd, familie, relatie, kinderen, huis, woonplaats)?

  Wil je dat echt weten? Ik kom uit Utrecht en ga naar Drenthe. Dat is wel een dingetje denk ik, de stadse in een dorp met 876 inwoners. We gaan Drentenieren en wisselen een ordinair groot huis met veel trappetjes in voor een prachtig vrijstaand huis met een dikke tuin en een ‘prieel’. 
Samen met mijn keukentafellief vorm ik een tweedehands setje (serieel monogaam). Ik heb de lusten (oké, ook de lasten) van 3 toppers van kinderen die een afspiegeling zijn van de huidige tijd.

 3. Neem me stap voor stap mee in het proces dat ertoe heeft geleid om (hier) te komen waar je vandaag de dag bent. Wat was het 1ste wat je deed? En het volgende?

  Oei, wat een lastige vraag. Ooit ga ik wel uitleggen waarom ik die vraag op dit moment de allermoeilijkste vraag vind om luchtig op te antwoorden. 
Ik ben een ondernemersdochter. Mijn ouders hadden een wasserij en daar heb ik geleerd dat ‘iedereen gelijk is’. Mijn vader was een keiharde werker die tussen zijn personeel in stond en naast hen meewerkte. Zijn arbeidsethos heb ik meegekregen. 

De laatste 3 jaar heb ik mezelf onderwijsondernemer genoemd. Ik ben pas sinds een jaar echt welbewust ondernemer en durf ook nee te zeggen tegen dingen die ik gewoon niet leuk vind. Oh en ik zeg ook nee tegen klussen die schandalig slecht betaald worden, schei eens uit met je 7,50 per uur zeg! 
Ik heb gemerkt dat focussen op waar je goed in bent en daarbij blijven voor mij beter is dan alle kanten op schieten als ondernemer. 
Ik hoef er niet rijk van te worden, maar wil een gezond bedrijf hebben. 
Mij zie je niet meer terug (ook niet als het even minder gaat) als werknemer. Dat past bij zowel mijzelf als een baas niet meer.

 4. Als een kind op je afstapte en je advies zou vragen en je had maar een paar minuten de tijd om het beste van jezelf te geven, wat zou dat dan zijn?

  Jij bent zelf het allerbelangrijkst dat er is in de wereld, kies dus altijd voor jezelf en bepaal jouw eigen weg. Met vallen en opstaan leer je meer dan een beetje sukkelen op een veilig geplaveid weggetje.
 Het klinkt wat egoïstisch maar na wat dingen meegemaakt te hebben in mijn leven, heb ik besloten altijd voor mezelf te kiezen, hoeveel pijn en ellende er ook op me afkomt als ik die keuzes maak.
 Daarmee bedoel ik niet dat je altijd heppiedepeppie door het leven moet huppelen. Je moet alleen kiezen wat je hart je ingeeft, ongeacht de gevolgen die het heeft.
 Zo dat was een echt zweefteef antwoord!

 5. Waar wil je liefst heen (met je blog/) je leven?

  Met mijn blog… gewoon lekker blijven schrijven en reflecteren op mijn handelen.
 Met mijn leven… met de verhuizing in het vooruitzicht… iets meer rust en iets minder achter mijn eigen staart aan hollen. 
Tijd om gewoon even niets te moeten, want oh wat zijn wij kwetsbaar en breekbaar en wat is het leven kostbaar. 
Samen 100 worden zit er niet in… dan maar samen 99.

Beiden zitten we zo ongeveer in dezelfde levensfase, hebben veel gemeen, zoals allebei ondernemersdochters zijn, soms te bescheiden, en mogen we graag ‘zweefteef’ antwoorden geven. Haha. Dank je wel, Karin… voor je oprechte antwoorden.

Geplaatst op Categorieën Pix goes InterviewsTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

2 gedachten aan “Mijn 5 vragen aan @KarinWinters”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: