Mijn 5 vragen aan @KittyKilian

Het gebeurt niet zo snel dat ik een grenzeloos respect voor iemand aan de dag leg. Edoch, één @KittyKilian krijgt dat van mij wél. Waarom? Omdat ze scherp is en blijft. En je onomwonden een verhaal uit de doeken doet. Ik durfde het – enigszins shakend – aan om ook mijn vragen op haar af te vuren.

Tot mijn grote genoegen – ik stuiterde ervan – kreeg ik de antwoorden. En vrij rap ook nog. Ik kan het dus niet laten deze gelijk online te gooien.

 1. Wie ben je (beschrijf jezelf op de meest sappige, vrolijke en intense manier)?Kitty Kilian. 57. Snapt het leven langzaamaan een beetje.
 2. Waar kom je vandaan (beschrijf je jeugd, familie, relatie, kinderen, huis, woonplaats)?
  Wijchen, bij Nijmegen. Vroeger wou ik er alleen maar weg. Tegenwoordig vind ik het er lekker rustig. Nu we internet hebben is het er wel uit te houden.
 3. Neem me stap voor stap mee in het proces dat ertoe heeft geleid om (hier) te komen waar je vandaag de dag bent. Wat was het eerste wat je deed? En het volgende?
  Daar heb ik al uitgebreid over geblogd. Ik was een onaangepaste wijsneus, dus ik was veel alleen. Weinig vriendinnetjes. Ik las veel en ik was ook altijd al met schriftjes en verhaaltjes in de weer. Schoolkrant, School voor de Journalistiek, enzovoorts.
 4. Als een kind op je afstapte en je advies zou vragen en je had maar een paar minuten de tijd om het beste van jezelf te geven, wat zou dat dan zijn?
  Get over your fucking self. Je mag er zijn. Leer programmeren 😉
 5. Waar wil je liefst heen (met je blog/) je leven?
  Ik ben volkomen tevreden en gelukkig met waar ik ben. Veel beter kan het niet meer worden. Ik denk niet aan de toekomst. Sinds onze oudste zoon overleed leef ik met de dag. Bewust. Er is niks anders dan vandaag.

Kan heerlijk grinniken om dat Get over your fucking self. En ik vraag me af, inmiddels, of dat typische Einzelgängerschap onder schrijvers inherent is. Al zou ik me natuurlijk nooit durven meten aan een @KittyKilian, zelfs nu ze een sabbatical geniet… Dank je wel, Kitty…

5 gedachten aan “Mijn 5 vragen aan @KittyKilian”

  1. Hahaha!

   ‘5. Het is de weblogger geoorloofd om één maal per jaar, voor de duur van ten hoogste drie weken, niet te publiceren in verband met vakantie. Hiervan dient de weblogger wel melding te maken op zijn weblog, op zijn laatst twee dagen voor vertrek naar het vakantieadres.’

   Zelf wetten uitvaardigen en dan anderen boetes opleggen? Waar doet me dat ook weer aan denken 😉

   Eens per week is veel, na 6 jaar. Twee keer per maand gaat goed. Behalve nu, en daarom een sabbatical. Heerlijk.

   1. @Ximaar en @Kitty:

    Hier even míjn nieuwe nog in te voeren regels binnen de Blogosphere…

    Regel 1) Niks moet, niksen mág
    Regel 2) Er bestaat niet zoiets als spijbelen van je blog, dat heet een ‘pop-up-vakantie’
    Regel 3) Als de koffer maar leeg genoeg meegaat voor nieuwe blogposts en leesvoer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: