Mijn 5 vragen aan @OffenbergNicole

Al tijden volg ik @OffenbergNicole op Twitter. En heel vaak lees ik haar blogs vanwege interessante en treffende onderwerpen. En wat leuk – denk ik dan – dat we als mens zoveel gemeen mogen hebben en dat Nicole haarfijn haar vinger op onze pols ligt qua innerlijk. Geen wonder dat ze zichzelf ‘innerpreneur’ noemt.

Nicole heeft mijn vragen op haar eigen karakteristieke wijze ingevuld. Dus vandaar dat ik haar nu aan het woord laat…

 1. Wie ben ik?
  Mijn 5 vragen aan @OffenbergNicole ~ iPixelDiva.nl
  Foto van @OffenbergNicole (Twitter)

  Ik ben Nicole. Introverte huismus die graag reist. Ik ben een observator, een Champions League liefhebber en deed ooit fanatiek aan Taekwondo. Ik stel hoge eisen aan mijzelf, ben een nieuwsfreak. Wil het beste uit mezelf halen. Maar heb ook een prettig soort gemakzucht over me waardoor ik op tijd stil ga zitten. Ik draag het liefst wandelschoenen. Ik hecht enorm aan mijn vrijheid. Ik schrijf en teken graag. Ben heel erg van afspraak is afspraak. Betrouwbaar. Kan goed nee zeggen. Van buiten rustig en kalm, van binnen wel eens een achtbaan. Ik houd niet van feestjes, verjaardagen, grote groepen of bijeenkomsten. Ik ben het liefst alleen en werk het liefst alleen of een op een met alleen maar leuke mensen. Een assessmentpsycholoog zei ooit: u kijkt tegen niets of niemand op, dat zou een probleem kunnen zijn, ware het niet dat u heel empathisch bent. Als kind viste ik de blaadjes uit het plaatselijke zwembad, want anders verdronken ze en dat vond ik zielig. Gelukkig ben ik daar wel overheen. Ik kan mensen in beweging brengen. Ik durf mijn klanten echt alles te vragen en ook op te dragen. Ik kan slecht hoofdrekenen, ben een ramp in het huishouden en kan heel goed werken met rommel om me heen. En o ja, ik ben nu alweer 11 jaar zelfstandig ondernemer.

 2. Waar kom ik vandaan?

  Uit het nest van Dorus en Diny. Opgegroeid in de Achterhoek. Samen met mijn jongere broer. Warme jeugd. Fijne ouders. Nuchter. Praktisch. Ietwat beschermend. Trotse vader, directeur sociale dienst. Dus: zorg dat je financieel niet afhankelijk wordt. Creatieve moeder, stond heel haar leven voor de klas.. Ik had een hele warme thuisbasis. Ik kreeg een soort van basiszelfvertrouwen mee. Ik mocht er zijn. Er werd onvoorwaardelijk van me gehouden. Mijn ouders doorzagen al vroeg mijn introverte inslag. Ze lieten dat. Dwongen me niet iets te zijn wat ik niet was. Wel was het belangrijk dat als je een keuze maakte, je er ook echt voor ging. Gebruik je talenten, welke dat ook zijn. Voor mij betekende dat dat ik me lekker uitleefde in schrijven, tekenen, veel lezen, muziek en observeren. Eigenlijk die dingen waar ik nu als ondernemer mijn geld mee verdien. En werk was belangrijk, maar uiteindelijk ook maar werk.

  Wat daarbij van invloed was: toen mijn vader 42 was, kreeg hij een hartaanval. Vrij ernstig. Ik was 12 en het drukte me met de neus op de feiten: mijn ouders zijn sterfelijk. Hard werken is leuk, maar niet heilig. Op zowel mijzelf als mijn broer had die gebeurtenis veel invloed. Ergens kregen we mee: doe wat je leuk vindt, alles is relatief, weet wat echt belangrijk is in het leven. Ik geloof dat ik daardoor al jong keuzes leerde maken voor wat telt voor mij.

  Zo wist ik al jong dat ik geen kinderen wilde. In de Achterhoek liep veel langs een vaste lijn. Ik wilde dat niet. Maar als introverte huismus liet ik dat niet merken. Ik ging en ga nog steeds heel erg mijn eigen gang. Ik heb geen behoefte aan barricadegedrag, maar wil gewoon lekker mijn eigen leven leiden. Geen kinderen dus. Is ook nooit een punt geweest in onze relatie. Het is een keuze die voor mij heel erg klopt. Ik ben graag alleen, vrij en onafhankelijk. Overigens woon ik nu in Breda.

 3. De stappen naar nu

  Ik studeerde Spaanse taal en letterkunde en studeerde af in internationale bedrijfscommunicatie. Ik was jarenlang een trotse ambtenaar, werkte als communicatieadviseur, leerde daardoor ook veel schrijven: redactiewerk, speeches, persberichten. Altijd goede banen gehad, organisatieadviseur, leiding geven, iedereen was blij met mij maar ik was op een gegeven moment niet meer blij met hoe het ging. In 2006 startte ik mijn eigen bedrijf naast mijn baan in loondienst. Een van de beste keuzes die ik ooit heb gemaakt. Op mijn 40-ste verjaardag in 2008 nam ik definitief afscheid van de loondienstbaan. Ik had genoeg klanten en ik durfde. Twee weken na dat definitieve ontslag bleek mijn moeder ongeneeslijk ziek. 66 jaar. Echt totaal onverwacht. Ze werkte nog, stond met plezier voor de klas. Cruciale periode in mijn leven. Omdat mijn vader al ziek was, ging ze bij haar tweelingzus in huis wonen. Pure liefde. Ik gaf de grote opdracht die ik net had gekregen op en zorgde samen met mijn oom en tante voor haar. Los van het verdriet was dit een bijzondere en onvergetelijke periode. Ze stierf uiteindelijk vier maanden later door euthanasie. Ook de gesprekken die we samen daarover voerden maakten veel indruk. En binnen tien maanden stierf ook mijn vader. Dat jaar loopt als een breuklijn door mijn leven.

  Ik kapte met vriendschappen die energie vroegen, klanten die niet pasten, manieren van werken waar ik wel klaar mee was, ik ging nog veel meer doen wat ik wilde. Het leven dat ik nu leid is mede daarop terug te voeren. Ik ben nog meer gaan reizen. Sta losser in wat anderen van me vinden. Die periode heeft me voorgoed laten zien hoe relatief alles is en dat je niet moet wachten met die dingen te doen die echt belangrijk zijn.

  Het leven dat ik nu leid weerspiegelt wat ik wil en wie ik ben. Ik leef en werk op mijn voorwaarden. Ik reis veel. Soms met en soms zonder man. Ben zeker vijf tot zes keer per jaar echt weg. En combineer dat soms met mijn werk. Ik zeg nee tegen dingen die me niet bevallen. Mensen die met mij willen werken waar ik weinig mee heb, komen er niet in. Ik woon elk jaar een tijdje in Madrid, alleen. Daar geef ik dan ook een training. Omdat ik daar heel erg blij van word. Dit is wie ik ben, wil zijn, wil leven. Ik hoef niet voor de moeilijkste weg te kiezen, maar houd er wel van mezelf uit te dagen, in m’n hoofd en door dingen te doen.

 4. Dus jouw vraag: waar wil je heen met je blog en je leven

  Ik hoef nergens heen. Ik ben er, gewoon nu, hier met alles dat er is. Alles is er al. Ik reis. Ik leer. Ik heb lief. Run mijn bedrijf en ik doe wat ik het allerleukste vind en ook gewoon heel goed kan waarmee ik betekenis heb voor anderen.

  Wat betreft mijn blog, ik wil blijven schrijven. Over wat mijn klanten bezighoudt en wat mijzelf bezighoudt. Ik hou van het spelen van taal en uitdrukking geven aan wat er speelt en wat ik om me heen zie. Er is al een boek van mijn beste 50 blogs. Wie weet maak ik er nog wel een. Ik heb geen vastomlijnde plannen. Behalve dan te genieten van wat er nu is, te doen wat er in me op komt. En te reizen, lief te hebben, te leren, elke dag weer. Via een opleiding of coach, via boeken, door heel veel te lezen en te observeren als ik op reis ben.

 5. En wat ik tegen een kind zou zeggen

  Doe wat je leuk vindt en wat bij je past. Kijk om je heen. Ga op reis. Blijf je hele leven nieuwsgierig. Ja, vooral dat. Verlies nooit je nieuwsgierigheid. Verwonder je. Laat je niks aanpraten. En laat je vooral niet gek maken.

Blijf je hele leven nieuwsgierig, dat typeert mij ook altijd. En spelen met taal en uitdrukking geven aan wat er in je leven speelt is ook zo’n karakteristiek ding. Ook jij, Nicole, hartelijk dank dat je mijn vragen zo openhartig hebt beantwoord!

Geplaatst op Categorieën Pix goes InterviewsTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

2 gedachten aan “Mijn 5 vragen aan @OffenbergNicole”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: