Mijn 5 vragen aan @PatriciadeRyck

Het intrigeert me als dames schrijven over onderwerpen als vrijwillig moederloos zijn. Als er iemand een hekel heeft aan dit taboe, dan ben ik dat wel. En als ik dan steeds terugkeer omdat ik nieuwsgierig blijf, dan schrijft zij gewoon erg goed.

Ik vuurde ook mijn 5 vragen op Patricia af, en hieronder lees je het resultaat.

 1. Wie ben je (beschrijf jezelf op de meest sappige, vrolijke en intense manier)?

  Mijn 5 vragen aan @PatriciadeRyck ~ verWondervrouw.nl
  Foto van FB

  Een 33-jarige flapuit uit het Land van Cuijk. Al elf jaar zelfstandig ondernemer op het gebied van communicatie, marketing en pr. Eind maart is daar nog een belangrijke functie bijgekomen, namelijk die van moeder. Mezelf ‘mama’ noemen is nog steeds wennen, want als er iets is waar ik lang over heb getwijfeld dan is het mijn kinderwens. Je kunt mij online dan ook kennen als TwijfelMoeder. Op www.twijfelmoeder.nl deel ik sinds medio 2013 mijn gevoelens over het wel of niet willen van een kindje. Na lang wikken en wegen is het dus een ‘ja’ geworden en zijn mijn lief en ik de trotse ouders van een zoon. Zelfs nu ik in deze fase vooral nog een flessengever en luierverschoner ben, is het al genieten.
 2. Waar kom je vandaan (beschrijf je jeugd, familie, relatie, kinderen, huis, woonplaats)?

  Als je mij op Twitter volgt (@patriciaderyck) dan zie je veel tweets over het Land van Cuijk voorbij komen. Het is hier echt prachtig, maar ik had de regio nooit gekend als ik mijn lief niet tegen was gekomen. Voor hem heb ik mij Zeeuws-Vlaamse roots achtergelaten. Je kunt het meisje wel uit Zeeland halen, maar typisch Zeeuwse zaken haal je er niet uit hoor. Ik ben nog steeds een liefhebber van mossels en ‘bin zuunig’ op z’n tijd. Heb in het kleine dorpje Graauw dan ook een fijne jeugd gehad. Opgegroeid met allemaal oudere, stoere buurjongens. Waarmee ik na schooltijd te vinden was op de crossbaan die ze zelf hadden aangelegd in een bosje nabij onze wijk.

 3. Neem me stap voor stap mee in het proces dat ertoe heeft geleid om (hier) te komen waar je vandaag de dag bent. Wat was het eerste wat je deed? En het volgende?

  Journalist – dat wilde ik worden. Of om heel specifiek te zijn: verslaggever van belangrijke voetbalwedstrijden. Ja, daar was ik als meisje van een jaar of elf, twaalf echt van overtuigd. Ik moest en zou dan ook naar de School voor Journalistiek gaan. Een hbo-opleiding. Dus de volgende stap na de basisschool was de havo. (https://www.twijfelmoeder.nl/2017/04/cito-score-havo-vwo-waarom-dan-naar-het-vmbo/) En inderdaad, daarna richting Utrecht om journalistiek te studeren. Dat voetbalverslaggeefster-idee heb ik snel laten varen, maar dat ik voor mooie bladen wilde schrijven, wist ik vanaf de eerste dag dat ik het gebouw aan de Padualaan binnenliep. Wat was is daar in mijn element. Zeker toen ik ook nog eens stage mocht lopen bij Utrechts Nieuwsblad en het volgende jaar bij Flair. Op m’n 21ste had ik mijn diploma op zak; tijd om te wereld te veroveren. Tja, en dan krijg je na iedere sollicitatie te horen dat je te jong en onervaren bent. Na vijf afwijzingen besloot ik voor mezelf te beginnen. Aan mijn leeftijd kon ik tenslotte niets doen en jaren afwachten zou mij ook geen ervaring opleveren. Een keuze waar ik nooit spijt van heb gehad. Tevens ook een keuze die mij typeert: ik ben een aanpakker. Dat resulteerde al snel in artikelen in bekende tijdschriften en kranten. Daarnaast ging ik bloggen en mijn artikelen promoten op social media. En zo ben ik uiteindelijk gekomen waar ik nu sta. Al mijn kennis en kunde bundel ik in mijn bedrijf om ondernemers te helpen met het op de kaart zetten van hun bedrijf.

 4. Als een kind op je afstapte en je advies zou vragen en je had maar een paar minuten de tijd om het beste van jezelf te geven, wat zou dat dan zijn?

  Adviseren om naar Pippi Langkous te kijken. Laat je door haar inspireren. “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan” is zo’n uitspraak die je wat mij betreft nooit mag vergeten. Doe wat je wil doen; ook als andere mensen daar een mening over hebben – jij bent de baas over je eigen leven.

 5. Waar wil je liefst heen (met je blog/) je leven?

  Als kersverse moeder, ondernemer én natuurlijk ook nog eens vrouw-van, vriendin-van en sociaal-mens, ben ik op zoek naar de balans die mij het gelukkigste maakt. Dat wordt een bijzonder avontuur. Een avontuur dat voor volop inspiratie zal zorgen. En daarmee kom je tot wat ik met mijn blog wil: dat moet een fijne plek blijven voor (aanstaande) moeders die nuchter in het leven staan. Tevens een plek waar je je ook thuis voelt als je (bewust) geen kinderen hebt of twijfelt of je die eigenlijk wel wilt. Een platform waar we dus ook dit soort taboedoorbrekende zaken ter sprake brengen. Volgens mij kun je namelijk alleen maar gelukkig zijn als je geen masker op hoeft te houden.

Zaken als schrijven, Pipi Langkous, en balans, dat maakt deze mens interessant. Dank, dank, dank, Patricia voor je open en eerlijke antwoorden. Ik vond het erg leuk.

Geplaatst op Categorieën Pix goes InterviewsTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: