Mijn 5 vragen aan @Roxxy84

Op Facebook werd in een groep gevraagd of iemand een logo kon produceren, en natuurlijk kon ik het niet laten om mezelf hiervoor op te werpen. Het leuke van dat alles was dat ik @Roxxy84 reeds volgde op Twitter.com, en nog beter dat ik uiteindelijk dat logo mocht ontwikkelen voor Filmgeek.nl. Gelukkig duurde het daarna niet lang eer ik Roxanne bij mij thuis mocht ontmoeten om samen te scrummen over het creëren van dat logo.

Hoe leuk is het dan dat ook zij mijn 5 vragen beantwoordt?

 1. Wie ben je (beschrijf jezelf op de meest sappige, vrolijke en intense manier)?

  Mijn 5 vragen aan @Roxxy84 ~ verWonderVrouw.nl

  Mijn naam is Roxanne, maar de meeste mensen korten dat op de één of andere manier af en dat vind ik ook wel prettig. De enige die me bij mijn volledige naam noemt, is mijn moeder. Ik ben 33 jaar en hoewel ik heel lang geroepen heb dat ik me nog 19 voelde, heb ik nu wel het idee dat dit de leeftijd is die bij me past. Ik zit vol tegenstellingen. Mijn huis is een georganiseerde chaos en ik omschrijf mezelf wel eens als een gecontroleerde stuiterbal. Het ligt er maar net aan welke dag het is, wat voor weer het is, wat ik moet doen en hoe ik me voel.
  Ik zit op dit moment midden in een verhuizing van de binnenstad van Utrecht naar het oude dorp van Vleuten. Een heel verschil, maar ik heb daar een heel fijn huis gevonden om samen met mijn vriend Pel, onze zoon Marcel en onze twee katten te gaan wonen. Ik heb een hbo diploma op zak, maar ben in het dagelijks leven thuisblijfmama, blogger en tekstschrijfster. Wel echt in die volgorde, want mijn kind gaat voor alles. 

  Naast schrijven en bloggen ben ik dol op katten, muziek, series, films, snailmail/brieven schrijven, de lente, dansen, koken en het leven. Ik ben nieuwsgierig, leergierig, sociaal, een huismus, zorgzaam, een tikkeltje gek, soms wat koppig en ik zit op een goede dag vol energie en levenslust.

 2. Waar kom je vandaan (beschrijf je jeugd, familie, relatie, kinderen, huis, woonplaats)?

  Ik kom uit een gezin van vier. Naast mijn ouders heb ik een broertje van twee jaar jonger. Hij is één van de belangrijkste mannen (of mensen!) in mijn leven, samen met mijn zoon, vader en vriend. Mijn jeugd was niet altijd even gelukkig. Ik was namelijk anders. Ik was slim, hield van leren en lezen en ik was anders dan anderen. Hoewel ik geboren ben in Utrecht, heb ik mijn basischool tijd doorlopen in een dorp. Ik vond daar weinig aansluiting bij de rest van de kinderen. Ook de middelbare school was geen eitje. Ik was slim genoeg, maar liep emotioneel gezien vaak vast. Na vijftien jaar therapie vond ik uiteindelijk mijn eigen weg. Ik leerde mijn huidige vriend kennen, maakte mijn hbo opleiding af en koos echt voor mezelf. Dat betekent dat ik koos voor een gastric bypass operatie (om af te vallen), lieve mensen om me heen en voor een kind samen met deze man. Ook kiezen we er samen voor om te verhuizen naar een nieuwe woonplaats, om met z’n drieën een toekomst op te bouwen.

 3. Neem me stap voor stap mee in het proces dat ertoe heeft geleid om (hier) te komen waar je vandaag de dag bent. Wat was het eerste wat je deed? En het volgende?

  Woorden schieten tekort om dat hele proces hier te beschrijven. Ik heb het nodige meegemaakt in mijn leven en schreef in 2009 een document van 15 pagina’s als belangrijkste gebeurtenissen in mijn leven. Dat kun je echt niet omschrijven met een paar zinnen. Wel weet ik dat doorzetten het allerbelangrijkste was. Het is belangrijk jezelf niet op te geven, want er komt echt een dag dat alles beter wordt.
  Als ik het puur heb over mijn blog, is het een ander verhaal. Ik ben in 2003 begonnen met bloggen bij web-streepje-log. Daar schreef ik vrolijke verhaaltjes over mijn dag en ik deelde er grappige plaatjes. Anno 2017 zou je deze zaken waarschijnlijk eerder op Twitter, Facebook of Instagram delen, maar deze media waren er destijds niet. Het bloggen is door de jaren heen enorm veranderd. In 2010 heb ik de overstap durven maken naar een eigen domein. Dat vond ik doodeng, want ik had geen kennis van WordPress. Mijn vriend kon me gelukkig helpen. Inmiddels weet ik er veel van. De artikelen die ik schrijf zijn uiteraard ook veranderd. Mijn blog is met mij als persoon mee gegroeid en ik geloof wel dat dit een proces is dat in de toekomst door zal gaan. Het grappige is dat de hele diepzinnige, persoonlijke of kneuterige artikelen het beste gelezen worden. Terwijl ik ook zo graag andere dingen wil delen. Ik probeer daar dus telkens de juiste balans in te vinden.

 4. Als een kind op je afstapte en je advies zou vragen en je had maar een paar minuten de tijd om het beste van jezelf te geven, wat zou dat dan zijn?

  Het beste advies dat ik een ander zou kunnen geven is dat het vooral belangrijk is om jezelf te zijn/worden en om te zorgen dat je tevreden bent met wat je hebt. We willen altijd maar meer en meer, met het risico dat we alleen nog maar op zoek zijn naar de hoogtepunten in het leven. Dat is gewoon niet haalbaar. Het leven heeft mij geleerd dat tevreden zijn met wat je hebt je ook echt gelukkig kan maken, als je maar de tijd kunt nemen om te zien wat je hebt (bereikt) en waar je staat. Natuurlijk mag je dat wat je tegen staat veranderen, maar sta ook eens stil bij wat je al hebt. Misschien is dat al wel heel mooi.

 5. Waar wil je liefst heen (met je blog/) je leven?

  Ik heb mezelf nooit gezien als thuisblijfmoeder. Ik zou dus wel een manier willen vinden om mijn eigen geld te verdienen met mijn blog of een leuke (part-time) baan die bij me past. Sinds ik mama ben, staat mijn leven in het teken van mijn zoon. Ook weet ik zeker dat ik meer kinderen wil, maar je hebt het in die zin niet voor het zeggen. Daarom weet ik ook niet zo goed waar ik heen wil met mijn leven. Als het aan mij ligt, blijf ik nog even thuis om te zorgen voor ons volgende kind, maar aangezien deze er nog niet is, is dat geen garantie. Ik heb wel altijd gezegd dat ik mijn ogen open zal houden. Als mijn droombaan voorbij komt, zal ik daar zeker naar solliciteren. Zo niet, dan vermaak ik me ook prima zoals het nu is.

Dat de meest diepzinnige, persoonlijke of kneuterige blogs het liefst gelezen worden is zeker ook hier herkenbaar. En tevredenheid, met je leven, en jezelf, da’s inderdaad een mooi en heikel punt van aandacht. Dank je wel, Roxanne, voor je mooie contributie!

Geplaatst op Categorieën Pix goes InterviewsTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Eén gedachte over “Mijn 5 vragen aan @Roxxy84”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: