Mijn 5 vragen aan @Winnifred2

Zie jij ook die prachtige kuiltjes in de wangen van Winnifred? Om jaloers op te worden, omdat ik persoonlijk kuiltjes in de wangen toch wel als een van de zeven schoonheden beschouw.

Ik stelde ook Winnifred mijn 5 vragen. Hieronder de antwoorden…

 1. Wie ben je (beschrijf jezelf op de meest sappige, vrolijke en intense manier)?
  Ik ben Winnifred, vrouw, 40 plus, allesvoeler, grappig, warrig, betrouwbaar, rustig, wandelend nieuwsblad, shopverslaafd, hou (teveel) van mooie dingen, dierenliefhebber, natuurliefhebber, auteur, blogger, pedagogisch hulpverlener (mijn god, dit klinkt chaotisch en dat ben ik soms ook, maar meestal niet ;-))
 2. Waar kom je vandaan (beschrijf je jeugd, familie, relatie, kinderen, huis, woonplaats)?
  Geboren en getogen in Rotterdam in een stabiel gezin met beide ouders en een oudere broer. Mijn jeugd was heerlijk ondanks mijn hooggevoeligheid, waardoor ik altijd een beetje anders was dan de rest.
  Ik heb hele bescheiden ouders en een bescheiden broer, doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg. Ik doe toch liever een beetje gek, maar voel me vanuit m’n roots dan wel geremd.
  Na verschillende relaties ben ik nu samen met de liefde van mijn leven en zijn zoon en dochter. Ik woon in een fijne, rustige buurt in Capelle aan den IJssel, dicht bij de stad Rotterdam, maar ook vlakbij de natuur in een grote eengezinswoning. Hier woon ik met mijn vriend, zijn zoon en de hond.
 3. Neem me stap voor stap mee in het proces dat ertoe heeft geleid om (hier) te komen waar je vandaag de dag bent. Wat was het eerste wat je deed? En het volgende?
  Stap voor stap vind ik wel heel lastig hoor, dingen lopen soms zoals ze lopen.
  Al heel vroeg wist ik dat ik met kinderen wilde werken. Aangezien ik dyscalculie had kon ik absoluut niet rekenen en dus niet kiezen voor wiskunde. Daardoor niet naar de universiteit om psychologie te studeren. Dus werd het het HBO, studie SPH. Ik studeerde af als pedagogisch hulpverlener en had een relatie met een militair waardoor ik in Brabant ging wonen, ver van alles en iedereen. Ik vond daar een baan in een kindertehuis, maar na twee jaar moesten we weer verhuizen, ditmaal naar Twente. Daar kreeg ik een heerlijke baan in de jeugdzorg met probleemjongeren waar ik zes jaar met liefde werkte. Militair was veel van huis dus stortte ik me op mijn grote liefde, het schrijven. Hele verhalen schreef ik op mijn pc tijdens mijn eenzame avonden. Vervolgens weer een verhuizing, ditmaal naar Dordrecht, maar het heimwee gevoel dat ik dacht te hebben verdween niet toen ik terug kwam in het westen. Relatie verbroken, ontmoette een gescheiden man, dacht dat dat zou werken, maar bleek niet zo te zijn en inmiddels samen met mijn grote liefde die eerst al jaren mijn beste vriend was. Grote liefde adviseerde om een van mijn verhalen op te sturen naar Boekscout.nl. Vervolgens werd mijn boek uitgegeven en kwam ik zelfs op de longlist en uiteindelijk op de shortlist van beste boek van dat jaar. Ik werd 11e bij de vakjury en 3e voor de publieksprijs. Supertrots! Toen begon het idee om meer met schrijven te doen, vandaar mijn eigen blog die ik nu aan het ontwikkelen ben. Daarnaast zou ik ook graag mensen coachen,met name op het gebied van hooggevoeligheid. Maar heb ook gewoon een parttime baan in het ziekenhuis dus bouw eerst mijn blog uit om te zien hoe dat gaat lopen.
 4. Als een kind op je afstapte en je advies zou vragen en je had maar een paar minuten de tijd om het beste van jezelf te geven, wat zou dat dan zijn?
  Volg je hart, want dat klopt. Meest ware uitspraak die er is en zelf ervaren dat het ook zo is.

 5. Waar wil je liefst heen (met je blog/) je leven?
  Graag zou ik kunnen leven van mijn blog, maar ben pas net begonnen en je moet echt wel opvallen om dat te kunnen bereiken.
  Mijn baan opzeggen om te kunnen schrijven zou heerlijk zijn, maar een vast contract is op dit moment ook nog even heel belangrijk.
  Schrijven over HSP is mijn doel, zodat ik daarmee mensen kan helpen en eventueel begeleiden. Maar mijn eigen verhalen blijven schrijven blijft ook heel belangrijk. Ben op zoek naar de perfecte mix.

Mocht jij ook deze 5 vragen willen invullen en als interview weergegeven op deze blog, ik zie ze vanzelfsprekend graag tegemoet. Mail me gerust.

Eén gedachte over “Mijn 5 vragen aan @Winnifred2”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: