Let’s talk: dé 8 vragen aan Pix

Echt, je moet het me maar vergeven. Na al die jaren weet ik soms niet meer waar ik nog over bloggen moet. En toch? Toch zijn er wel degelijk dingen die onbesproken bleven. Waarom? Ik weet het niet, maar daarom hieronder wat vragen, waarop ikzelf antwoord geef.

De vragen, heel eerlijk, heb ik geleend uit deze test.

 1. Als je iedereen ter wereld mocht kiezen, wie mag er dan bij je komen eten?

  Dan zou ik onherroepelijk kiezen voor een muzikant van de klasse Sting. Het is niet alleen een prachtige man, nog steeds voor zijn leeftijd, lijkt bescheiden, en hij weet me altijd weer te raken door zich in te zetten voor Amnesty International, de Indianen in Zuid-Amerika, en is daarmee ook missionair voor het behoud van onze bomenpopulatie. Ik kan me een concert herinneren waarin hij op een zeldzaam gevoelige manier danst met weduwen van mysterieus verdwenen mannen en zonen (Amnesty International concert). Dat raken doet hij zo goed, hetzij door interviews, hetzij door zijn muziek (neem bijvoorbeeld deze prachtsong: Desert Rose), of louter door zijn manier van spreken.

 2. Zou je beroemd willen zijn? Op welke manier?

  Ja, zou best een dagje willen ruilen met bijvoorbeeld een Dalai Lama, of de voormalige president van de VS, Obama. Lijken me wel de verstandige en wijze mannen van deze wereld. Of werelds genoeg om zingeving te brengen in onze gewone leventjes.

 3. Waaruit bestaat een ‘perfecte’ dag voor jou?

  Tja, vandaag had ik zo’n mooie dag. Al moet ik me er altijd toe zetten om bijvoorbeeld klussen in huis te doen. Het is nadien altijd weer fijn als je daar dan toch wat energie in investeerde. Naast de voldaanheid die het me achteraf toch weer schonk. En dat je jezelf daarop dan weer trakteert op een maaltijd wat je met zorg én aandacht samenstelt en dat met liefde en smaak naar binnen werkt. Het mooiste van dat alles is dat ik tijdens dat klussen met 1.001 ideeën op de proppen kom. Dit kan zus en dat kan zo. Plus ideetjes om over te bloggen, zoals dit.

 4. Wanneer heb je voor het laatst voor jezelf gezongen? En voor iemand anders?

  Vandaag bespeurde ik bij mijzelf dat ik liep te neuriën tijdens het kuisen. Ik was er zelf nog het meest verbaasd over. Maar… zingen, nee, dat doe ik niemand aan. Al weet ik vaak een titel niet, of een artiest van een liedje wat plotseling aantrekkelijk is. Dan doe ik altijd reuze mijn best om niet al te huiverig te zijn vals te zingen. Hoe dan ook, als dat stemmetje in mijn hoofd maar zingt, bij wat ik ook doe, dan ben ik al gauw tevreden.

 5. Als je morgen wakker zou worden en je was een goede eigenschap of talent rijker, wat zou dat dan zijn?

  Euhm… zou wel een heuse diva willen zijn, een Shania Twain of zelfs een Linda Ronstadt. Dus toch als zangeres… wauw, ja mooi…

 6. Als een kristallen bol je de waarheid zou kunnen vertellen over jezelf, je leven, de toekomst of iets anders, wat zou je dan willen weten?

  Die kristallen bol mag me dan vertellen of ik de dingen goed of fout aanpak, waaraan ik aandacht zou moeten besteden. Voornamelijk welke richting ik uit moet voor de komende 20 jaar.

 7. Oefen je ooit voor een (telefoon)gesprek wat je gaat zeggen? Waarom?

  Eerlijk? Jawel, maar achteraf blijkt dat altijd weer nutteloos hè?! Zo’n gesprek loopt altijd weer anders en beter dan ik me vooraf voorstellen kon. Dus eigenlijk moest ik dat maar eens loslaten.

 8. Waarvoor ben je het meest dankbaar in je leven?

  Ik ben het meest dankbaar – toch wel – voor dat blije ei kunnen zijn met eenvoudige dingen. Een glimlach. Een grapje in de lift. Een vriendelijk gebaar overal en nergens. Dat maakt vaak mijn dag zó goed…

Mocht jij deze vragen ook willen beantwoorden, aarzel dan niet en neem het stokje van me over… Ik lees de antwoorden graag terug…

2 gedachten aan “Let’s talk: dé 8 vragen aan Pix”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: