Mijn 5 vragen aan @Anneliesje

Annelies Verhelst is mijn baas, hoofdredacteur van intogadgets.nl en natuurlijk ook van haar andere sites: anneliesje.nl en wijntjedanmaar.nl. Altijd meelevend, altijd spontaan. Zonder meer ook leuk om mijn vijf vragen eens bij haar neer te plempen, en te lezen wat ze hierop schrijft.

 1. Wie ben je (beschrijf jezelf op de meest sappige, vrolijke en intense
  manier)?

  “Beschrijf jezelf op de meest sappige, vrolijke en intense manier”, nou, intens beschrijft het wel aardig hoor. Ik ben dus Annelies, Anneliesje voor de intimi. Brildragend, ICT-nerd, liefst in spijkerbroek en trui gekleed, maar ik schijn ook hoge ogen te gooien met een jurkje aan en make-up op. Dat bewaar ik voor speciale gelegenheden. Ik heb drie blogs, Anneliesje.nl, Wijntjedanmaar.nl en intogadgets.nl. Die eerste is mijn persoonlijke (+ vanallesennogwat) blog, de tweede heb ik samen met vriendinnetje Nanda en is eigenlijk ook gewoon persoonlijk, en de derde heb ik samen met een groep van ongeveer 15 gadget-freaks. Is mijn huis een grote uitdragerij? Nou, soms wel. Mijn huisgenoten kennen de postbode nog nét niet bij naam geloof ik. Zelf ben ik weinig thuis, want ik heb ook nog werk, als SEO-marketeer bij SHUZ.nl. Dat is dan weer in schoenen, en zelfs een nerderig type als ik word daar blij van. Schoenen kun je nooit genoeg hebben.

 2. Waar kom je vandaan (beschrijf je jeugd, familie, relatie, kinderen,
  huis, woonplaats)?

  Ik woon op dit moment in Haarlem, al 6 jaar en als het aan mij ligt dan blijft dat nog heel lang zo. Ik ben bezig me te oriënteren op een koophuis hier. Hiervoor woonde ik 4 jaar in Groningen en daarvoor in Zeeland (Goes en Terneuzen). Een echt Zeeuws meisje dus. Afkomstig uit een behoorlijke gereformeerde familie (nee, ik doe er niks meer mee). Ouders gescheiden toen ik 9 was, beiden opnieuw getrouwd en weer gescheiden, maar nu allebei weer een fijne relatie. Ik heb twee broertjes en een zusje, plus een adoptief zusje (das ook gewoon een
  zusje, maar ik duid het altijd even extra). Daarnaast hebben de nieuwe relaties van mijn ouders nog kinderen. Grote familie. Krijg helaas niet superveel extra cadeautjes op mijn verjaardag.

 3. Neem me stap voor stap mee in het proces dat ertoe heeft geleid om (hier) te komen waar je vandaag de dag bent. Wat was het eerste wat je deed? En het volgende?

  De keuze om van Zeeland naar Groningen te gaan was vrij impulsief. Wel doordacht, maar toch. Een vriend van me ging naar een open dag daar en vroeg mij mee. Prima. Ik zat toen in het 2e jaar van mijn opleiding Communicatie en had het niet zo naar mijn zin. Dus nam van de
  gelegenheid gebruik om daar eens na te vragen of ik kon overstappen. Alleen sloten de beide opleidingen niet zo lekker aan, dus echt aangeraden werd dat niet. Bij een andere opleiding, Bedrijfskundige Informatica, geïnformeerd, en daar kon ik zonder problemen in februari
  starten. Kreeg ik ook nog bonuspunten omdat ik al een propedeuse had. Uiteindelijk ben ik maar 1 jaar langer bezig geweest, in plaats van 2. Heel fijn. Tijdens de opleiding daar is mijn nerd-schap tot wasdom gekomen. Enige meisje in een klas met jongens. Zelfs in de NRC gestaan als ICT-meisje, zo bijzonder was het. Anyway, na mijn studie was het wel lastig om in Groningen aan de slag te gaan en ik had een vriendje in Amsterdam toen, dus ik verhuisde naar Haarlem. Amsterdam vond ik stom. Te groot, te druk, te stinkend. Haarlem is net Groningen, maar minder studenten. Behapbaar, dicht bij het strand en de duinen, en als je dan toch naar Amsterdam moet, dan is ook dat dichtbij. En ach, op LinkedIn kun je precies lezen wat ik allemaal aan stappen heb gezet.

  Waar ik op iets meer privéniveau nu ben, is: gezond, maar wel herstellende van overspannenheid. Ik wil altijd veel, doe altijd veel en moet blijvend oppassen dat ik mijn grenzen goed bewaak. Ook wel eens nee zeggen en vooral mezelf wat rust en ruimte gunnen. Gaat gelukkig wel steeds beter.

 4. Als een kind op je afstapte en je advies zou vragen en je had maar een paar minuten de tijd om het beste van jezelf te geven, wat zou dat dan zijn?

  Doe wat je leuk vindt, maar vraag je wel altijd af met welk doel je dat wilt. Wat wil je eruit halen? Wat wil je ervan leren? Maak bewuste keuzes, je kan maar 1x je tijd en energie inzetten. En doe het dan met alles wat je in je hebt, geef het beste van jezelf. Geniet, wees er voor anderen, verlies jezelf niet uit het oog. En daarnaast zou ik het kind
  even knuffelen. Knuffel vooral veel. Spread the love.

 5. Waar wil je liefst heen (met je blog/) je leven?

  Met mijn blogs: die ontwikkelen vanzelf wel de goeie kant op. Ik heb geen doel, gewoon dat ze leuk blijven om bij te houden. Dat ik er leuke contacten aan overhoud. Met mijn leven: dat ik rust vind, een paar dromen kan laten uitkomen (ooit een B&B runnen in Zuid-Spanje of Zuid-Italië) en dat ik fijne mensen om me heen heb.

  Best simpel toch?

7 gedachten aan “Mijn 5 vragen aan @Anneliesje”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: