Mijn 5 vragen aan @SytseMonsma

The S Files, hoe intrigerend klinkt dat als je zelf fan bent van die bijna gelijknamige serie? En hoe leuk is het, als blogger Sytse niet aarzelt om gewoon eens een spontane mail te sturen? Zomaar! Nog grappiger is het, als hij op een dag als vandaag ook nog jarig blijkt te zijn. Van harte gefeliciteerd!

Het werd tijd om ook hem eens aan die 5 vragen bloot te stellen. Hieronder het resultaat:

 1. Wie ben je (beschrijf jezelf op de meest sappige, vrolijke en intense manier)?

  Dit is meteen een lastige! Ik ben een blogger met grote ambities. Iemand die alles wil maar er zo weinig mogelijk voor wil doen. En tot nu toe is dat aardig gelukt. Al merk ik dat je voor bepaalde dingen keihard moet poetsen voordat je ze gedaan krijgt. Fijn om dat zo te leren en ook de waarde van het behalen van doelen te ontdekken.

 2. Waar kom je vandaan (beschrijf je jeugd, familie, relatie, kinderen, huis, woonplaats)?

  Ik ben geboren in een warm nest in een klein dorp. Mijn ouders deden altijd keihard hun best om mij gelukkig te maken. Ik kreeg bijvoorbeeld 25 gulden voor de zaterdagmiddag op de kermis. Als ik dan na 2 uren alweer terug was omdat ik alles in de gokkast had geflikkerd, kreeg ik gewoon nog een keer 25 gulden mee. Het was tenslotte maar 1x per jaar kermis.

  Daarnaast hebben ze altijd geprobeerd om het beste in mij naar boven te halen. Wel gaven zo ook duidelijk aan wanneer iets ze boven de pet ging.

  Op relatiegebied was ik nooit zo’n topper. Als homo kom je natuurlijk al lastiger aan de vent dan wanneer je hetero bent. Ik denk dat dat heel goed omschrijft hoe ik geworden ben wie ik ben.

 3. Neem me stap voor stap mee in het proces dat ertoe heeft geleid om (hier) te komen waar je vandaag de dag bent. Wat was het eerste wat je deed? En de volgende?

  Na mijn middelbare schoolperiode had ik geen idee wie ik was. Ik zou gaan studeren (detailhandel) maar wist niet zeker of ik dat wel wilde. Toen ik hoorde dat ik met mijn nieuwe klas op zeilkamp moest, heb ik maar afgebeld. Daar zat ik dus echt niet op te wachten. Zeilkamp. Schei toch uit. Na de middelbare ben ik in de koekjesfabriek gaan werken
  in het dorp waar ik geboren ben. Daar heb ik 3 jaar koekjes gegeten om vervolgens bij V&D in het restaurant te belanden. Na een ruzie met Emile Ratelband en mijn baas, vond ik dat ze de tering konden krijgen. Diezelfde middag pakte ik nog mijn spullen.

  Radeloos met wat ik nou moest ben ik in een callcenter aan de slag gegaan. Daar heb ik mezelf redelijk snel omhoog gekletst. Ik ging van outbound naar inboud, van inboud naar e-mail. En toen vertrok ik weer. Ik zat namelijk nog steeds niet op m’n plek. Toen bij een energie-maatschappij aan de bak gekomen. Callcenter. 8 maanden. Doei. Tenslotte ben ik beland op de Webcare afdeling van een communicatiebedrijf. Daar heb ik het enorm naar m’n zin.
  Vier dagen per week vertoef ik daar. Daarnaast werk ik nog 2 dagen per week als copywriter voor mijn eigen bedrijf (copywritecompany.com).

  Tussen alle hectiek door probeer ik mijn blog draaiende te houden en wil ik gaan studeren. MIC (Media, Informatie en Communicatie) aan de HvA it is. Zaterdag 6 februari heb ik daar een toelatingsexamen voor. Doodeng vind ik het. Maar zo zie je maar, elk idioot baantje kan een zaadje planten. Ik weet nu eindelijk wat ik echt wil.

 4. Als een kind op je afstapte en je advies zou vragen en je had maar een paar minuten de tijd om het beste van jezelf te geven, wat zou dat dan zijn?

  Wees wie je bent. Er zal altijd iemand zijn die je veroordeelt, wat je ook doet. Vergeet nooit dat je alles kunt doen wat je maar wilt. Als je maar bereid bent er hard genoeg voor te werken.

 5. Waar wil je liefst heen (met je blog/) je leven?

  Het allerliefst wil ik gelukkig blijven met DLVML (voor de mensen die mij niet volgen, dat betekent: De Liefde Van Mijn Leven). Een nieuw huis waarin we samen opnieuw kunnen beginnen (ik ben bij hem ingetrokken en het voelt toch een beetje als ‘zijn’ huis). Daarnaast wil ik heel graag studeren. Niet omdat ik nou zoveel tijd over heb maar omdat ik dat nooit heb gedaan. Een HBO diploma bemachtigen. Dat is wat ik graag wil. En het aller, allerliefst, wil ik ook nog zo’n succes creëren met mijn bedrijf dat ik onafhankelijk ben van welke opdrachtgever/werkgever/baan dan ook!

5 gedachten aan “Mijn 5 vragen aan @SytseMonsma”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: