Mijn 8 vragen aan @Salamistinkt.nl

Als ik voor iemand bewondering heb, dan is het wel voor deze dame. Nee, natuurlijk heeft het er niets mee te maken dat ook zij blogt. Welnee. Maar ondertussen.

Mijn 8 vragen aan haar:

 1. Als je iedereen ter wereld mocht kiezen, wie mag er dan bij je komen eten?

  Jacqueline van @Salamistinkt.nlIk zou me alleen maar ongemakkelijk voelen als er een vreemde zomaar bij mij zou komen eten. Dus ik zou liever een vriendin aan tafel willen hebben, eentje die ik al een poos niet heb gezien. Bijvoorbeeld een vriendin van me die al jaren in Duitsland woont. Of een vriendin die ik al vanaf de basisschool ken, maar waarbij het contact de laatste jaren verwaterd is. Ik weet zeker dat we genoeg hebben om over bij te kletsen en dat het weer als vanouds zou aanvoelen.

 2. Zou je beroemd willen zijn? Op welke manier?

  Dat zou me best leuk lijken. Niet zo beroemd dat je de deur niet uit kunt zonder dat je je een weg moet banen door de paparazzi. Maar herkend worden op straat, gevraagd worden voor optredens, dat lijkt me wel wat. Dan zou ik het liefst een beroemd rolstoeldanser willen zijn: uitverkochte theaters, interviews op radio en tv… ja hoor, kom maar op!

 3. Waaruit bestaat een ‘perfecte’ dag voor jou?

  Vanwege mijn fysieke beperkingen (veroorzaakt door het Ehlers Danlos Syndroom) moet ik echt een goede balans in mijn dag hebben. Inspanning en ontspanning afgewisseld van elkaar. En als ik het goed voor elkaar heb, dan zou een perfecte dag voor mij zijn dat ik iets actiefs en nuttigs heb kunnen doen, een gezellig contact met familie, vrienden of collega’s en daarnaast dus voldoende rust, zodat ik aan het eind van de dag zonder pijn en oververmoeidheid mijn bed weer instap.

 4. Wanneer heb je voor het laatst voor jezelf gezongen? En voor iemand anders?

  Zingen voor mezelf doe ik eigenlijk altijd wel als de radio aanstaat. Vooral in de auto vind ik het heerlijk om mee te blèren. Nu zitten daar mijn kinderen ook vaak bij, maar of zij er blij mee zijn, is een ander verhaal.

  Mijn jongste dochter was begin januari jarig, dus toen heb ik uiteraard voor haar gezongen. Maar buiten mijn gezin is het niet aan te raden om mijn zangkunsten te vertonen.

 5. Als je morgen wakker zou worden en je was een goede eigenschap of talent rijker, wat zou dat dan zijn?

  Wheelies kunnen maken met mijn rolstoel, dat is wel een talent wat ik zou willen bezitten. Gewoon op mijn achterwielen kunnen rollen alsof het totaal geen moeite kost. Nu red ik het wel om een snelle wheelie te maken om een drempeltje te nemen, maar ik zou het graag langer en stabieler vol kunnen houden. Dit is iets wat ik mezelf maar niet aangeleerd krijg, hoeveel ik ook oefen. Mijn lijf is gewoon te wiebelig daarvoor.

 6. Als een kristallen bol je de waarheid zou kunnen vertellen over jezelf, je leven, de toekomst of iets anders, wat zou je dan willen weten?

  Dat vind ik een lastige. Over hoe ik nu in mijn leven sta, ben ik tevreden. Daar zou ik verder niets over willen weten wat ik nog niet weet, want stel je voor dat ik daardoor ineens niet meer zo tevreden ben?

  En over de toekomst… ik weet dat ik een aandoening heb die een progressief verloop kan hebben. Maar wil ik weten hoe ver ik nog ga aftakelen? Stel dat die kristallen bol zou zeggen dat ik over tien jaar twintig uur per dag alleen nog maar kan liggen. Dan zou ik misschien nu wel alles uit mijn dagen willen halen wat maar kan en daarbij flink over mijn grenzen gaan. Met als gevolg dat dat misschien wel over vijf jaar al zover is dat ik mijn dagen liggend moet slijten.

  Of juist andersom: stel dat de kristallen bol zegt dat ik in de toekomst mijn rolstoel niet meer nodig heb. Dan zou ik enorm gaan twijfelen of ik ‘m nu dan niet wat vaker al aan de kant kan laten staan. Ga ik weer over mijn grenzen en dus weer sneller achteruit.

  Nee, ik denk dat het enige wat ik zou willen eten is of ik terecht tevreden kan zijn met hoe ik mijn leven nu leid. Of waar ik nog in kan verbeteren, zonder dat het ten koste gaat van andere leuke dingen.

 7. Oefen je ooit voor een (telefoon)gesprek wat je gaat zeggen? Waarom?

  Niet zozeer dat ik oefen voor een gesprek, maar ik zet vaak wel op een rijtje wat ik wil gaan vertellen of vragen. Zeker bij belangrijke gesprekken als een sollicitatie of een bezoek aan een arts. Dat schrijf ik dan ook op, zodat ik het niet kan vergeten.

 8. Waarvoor ben je het meest dankbaar in je leven?

  Heel cliché, maar toch wel mijn man en kinderen. Met mijn man ben ik ruim twintig jaar samen en ik zou niet anders willen. We zijn samen gegroeid, zijn maatjes door dik en dun. En die prachtige, lieve meiden van ons zijn daar een product van.

Bij dezen wil ik Jacqueline hartelijk bedanken voor haar openheid en gave beantwoording van mijn 8 vragen.

Wil jij ook deze vragen beantwoorden, aarzel dan niet en stuur ze toe via mijn contactpagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: