Pix interviewt zichzelf

Laatst interviewde ik @GewoonHiltje. Stelde daartoe een paar vragen op die ik zelf dermate leuk vind. Dus heb ik ’t lef om ze zelf ook te beantwoorden.

 1. Wie ben je (beschrijf jezelf op de meest sappige, vrolijke en intense manier)?

  Ik ben een intens eigenwijs passioneel type met een tikje aan feministische inslag. Ik adem alles wat ik beleef intensief in, soms houd ik ook bewust mijn adem wat te lang in als het spannend wordt. Om ’t daarna in alle kracht weer uit te blazen.
  Ik heb een ietwat droog gevoel voor humor en ben volgens velen een lachebekje.
  Ik kan ontzettend verliefd zijn op het leven om het volgende moment te zwelgen in drama’s van ongekende proporties. Soms ben ik mijn nuchtere zelf, maar meestal ben ik een dagdromer die vlucht in romantische uitspattingen. Ik doe alles om de verveling tegen te gaan, al is lummelen beslist die favoriete dagbesteding. Zo kom ik immers te weten waar ik op dit moment sta in het leven. En wat ik wil. En hoe ik dat denk te gaan bereiken.

 2. Waar kom je vandaan (beschrijf je jeugd, familie, relatie, kinderen, huis, woonplaats)?

  Ik stam officieel uit Haarlem en woon daar nog steeds met veel plezier.
  Als kind van hardwerkende ondernemers in de detailhandel was ik het gewend zelf ook al vroeg mijn handen uit de mouwen te steken. Mijn ouders waren van die typische doe-het-zelvers die geen verbouwing of onderneming meden en met dat virus ben ik ook aangestoken.
  Ik vind mijn huidige status als single dermate spannend dat ik – even – niets anders wil. Tussendoor mantelzorg ik voor di Mama, ben de huishoudster van mijn twee feline vriendjes, probeer voldoening te halen uit de functie van webontwikkelaar en wandel ik vaak en veel om wat sereniteit en innerlijke rust te vinden.

 3. Neem me stap voor stap mee in het proces dat ertoe heeft geleid om (hier) te komen waar je vandaag de dag bent. Wat was het eerste wat je deed? En het volgende?

  Als kind had ik die droom om Kraamverpleegkundige te worden. Ik kreeg zulke gewetensvragen naar mijn hoofd geslingerd tijdens dat sollicitatiegesprek – waar ik als zeventienjarige nog niet goed antwoord op kon geven – dat er uiteindelijk werd geconcludeerd dat men dacht dat ik wel té gevoelig zou zijn om die job goed uit te kunnen oefenen. Boos en teleurgesteld was ik daarom. Ik dacht dat je als mens dan tenminste íets van mee- of wellevendheid in je donder moest hebben om juist voor dat beroep te kiezen.
  Ik werd uiteindelijk Management Assistente in de zakenwereld en kon goed meedraaien, maar ergens bleef de zorg me jeuken. Heb zelfs een korte periode als Kraamverzorgende gewerkt, totdat ik tot de conclusie kwam dat ik ook daar die zelfvoldoening niet kreeg. Er kwam immers niets uit mijn handen qua creativiteit.
  Omdat ik in 2002 begon te bloggen kwam ik vanzelfsprekend in aanraking met de lay-out van mijn site en was never nooit niet tevreden. Vandaar dat ik me ontwikkelde in de richting van webontwikkeling. Hier kan ik niet alleen mijn crea-bea-ei kwijt. Ook qua schrijven hoop ik me te blijven ontwikkelen.

 4. Als een kind op je afstapte en je advies zou vragen en je had maar een paar minuten de tijd om het beste van jezelf te geven, wat zou dat dan zijn?

  Ik zou dat kind meegeven dat je je hele leven lang kansen, keuzes en opties krijgt voorgeschoteld die je allemaal naar hartenlust mag benutten. Al was het alleen maar om jezelf daarmee te verwezenlijken.

 5. Waar wil je liefst heen (met je blog/) je leven?

  Liefst zou ik weer een baan hebben waar ik voldoening uithaal naast dat salaris. Een partner hebben die geen in-, maar een aanvulling is op mijn leven. Naast kracht om datgene aan te kunnen wat voor m’n voeten komt en genoeg vriendschappen met iedereen die dat waard is. Boven alles (her)vind ik graag wat innerlijke rust…

2 gedachten aan “Pix interviewt zichzelf”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: