Haarcreaties

H

Na zo’n 1.001 pogingen te hebben gedaan – gedurende deze coronalockdown – om bij mijn favoriete kapper een afspraak in te plannen, was gisteren dan eindelijk die afspraak een feit. En mijn hemel, wat keek ik er als altijd weer naar uit. Waar anderen graag een sauna bezoeken, pretenderen niet zonder vakantie te kunnen, of opteren voor een stevig robbertje seks, wil ik liefst een uurtje onder behandeling bij een Kinki Kapper.

Ik word enorm relaxt als men mijn haar betast, of wast, dan wel masseert. En als men gaat knippen, dan zit ik op het puntje van mijn stoel, van enthousiasme. Knippen is Kunst. Zoveel weet ik, na inmiddels 2.002 kappers te hebben uitgeprobeerd. Maar deze Kinki Kappers hebben een speciaal plekje in mijn hart gevonden. Ik loop altijd weer zingend en fluitend de deur uit.

Ze knippen kunstig, drogen het haar met zwierlijke acties, en doen dan opnieuw die check hoe het haar valt. Dat is kijken in de spiegel. Dat is re-check double-check én out-check, hoe het haar zich nadien gedraagt. Mocht dat nog niet helemaal naar wens zijn, dan gaat die geweldige scherpe schaar er opnieuw in. En mensen, dát bevalt mij. Daar ga ik voor. Want mijn haar wordt er zienderogen beter van.

Hoewel ik meestal wel een ‘good hair day‘ heb, want mijn haar valt goed meestal, staat of valt mijn stemming er ook nog eens mee. Dus mocht je denken: ‘Gôh, wat zit dat haar raar!’, dan (ont)breekt er ook iets in mij intern. Daar kun je donder-op op zeggen.

Ik voel me na zo’n fijn kappersbezoek dan ook altijd weer alsof ik terugkom van een tropische vakantie, zeg maar. Helemaal ontspannen, en weer vol plannen en ideeën. Het is alsof mijn brein een kleine brainwash heeft gehad. En ik zou bijna de volgende afspraak alweer vastleggen. Want hee, stel je voor, dat we weer een half jaar zonder móéten.

Nee, dan hoeft mijn leven niet eens zo perfect te zijn, zolang mijn haar dat maar wél is.

1
0

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

2 comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

By Pix

Over mij

moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

Reacties

Over copyrights enzo

© 2002-heden iPIXtitude.nl. Alle rechten voorbehouden.