Overstap ISP

O

Een paar maanden geleden had ik wat nare ervaringen met mijn Internet Service Provider (ISP). Nee, ik noem geen namen, want het gaat mij er niet om slechte reclame te maken.

Ik stond dus voor een keuze. Een keuze tussen twee andere service providers. En ik koos voor die ene. Je-weet-wel. 😉

Inmiddels een paar maanden verder, heb ik reeds opgezegd bij de een. En nu hoor ik dat XS4ALL zal ophouden te bestaan. Wat jammer van zo’n goed-lopend bedrijf. En ook jammer voor de tevreden cliëntèle. Maar goed, daarop was mijn keus dus niet gevallen.

Dat ik de keuze maakte voor een andere ISP is natuurlijk puur toeval. Hoewel men altijd roept dat toeval niet bestaat. En daar wil ik het nu eens over hebben. Die toevallige keuze van mij, is dat wel toeval?

Ik hoor je al grinniken op de achtergrond. Want hoe zweverig kun je zijn, zeg?

In the mean time, moet ik nog maar afwachten wat mijn nieuwe ISP gaat doen. Inmiddels hoor ik dat zij ook stappen ondernemen om samen te gaan met een andere joekel. En ik snap dat wel, maar begrijpen doe ik het niet. 😉

Want, die wachttijden van minstens 20 minuten wachten op antwoord aan de telefoon als je al eens contact op móét nemen met je ISP, die vind ik belachelijk lang duren. Maar dat geldt natuurlijk ook als je even moet bellen naar een zorgverzekeraar. En in het kader van accuratesse en mijn hekel om van het kastje naar de muur te worden gestuurd, zonder dat je ooit direct een goed antwoord krijgt, gaat mijn pet iets te boven.

Ik vrees dat het in de toekomst ook zo zal gaan bij mijn nieuwe ISP, maar dan kom ik dus weer voor die gruwelijke nieuwe keuze te staan. Weer vertrekken? Weer een andere ISP? En waarom dan? En waarom duren die verrekte contracten altijd een jaar, terwijl ik van mening ben, dat je binnen twee maanden toch wel een andere ISP kunt vinden.

Natuurlijk wil een ISP ook omzet draaien. En daarom natuurlijk dat hele contractuele jaar. Maar de hemel hoort mij brommen. En in gedachten, huiver ik al bij eventuele andere nare ervaringen. Of what’s worse, een poosje géén Internet. Excuses, maar waar moet ik dan mijn goede humeur naartoe uploaden??


0
0

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Add comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

By Pix

Over mij

moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

Reacties

Over copyrights enzo

© 2002-heden iPIXtitude.nl. Alle rechten voorbehouden.

%d bloggers liken dit: