Shop till you drop

cheerful young female shopaholics crossing road near fashion store in city
Photo by Tim Douglas on Pexels.com

De laatste dagen is mijn neiging om eens ongegeneerd te shoppen tot in belachelijke proporties gestegen. Zou dat te maken hebben met mijn zelf opgelegde quarantaine gedurende deze coronacrisis?

Het punt is, dat ik om de haverklap blij word gemaakt met een dode mus; we kunnen en mogen weer. Totdat de volgende piek in coronapatiënten zich weer aandient. En de aangekondigde versoepelingen toch net weer geen doorgang vinden. Ja, jammer.

Ik geef het je ook te doen. Een pandemie in goede banen leiden. Dat is bijna niet te behapstukken. Vandaar dat ik zoveel mogelijk poog onze politieke leiders niet op de man te veroordelen. Ik denk dan maar, dat ik best eens in de spiegel mag kijken, en mezelf te manen tot nog eventjes geduld. Dat kan, want er gloort weer een klein beetje licht aan het eind van die tunnel.

Maar er zijn inmiddels wat nijpende toestanden hier in huis. Zo gaan er herhaaldelijk dingen stuk en die zijn dan ook nodig aan vervanging toe. Natuurlijk kun je online veel bestellen. Natuurlijk kan ik die afspraak plannen bij bijvoorbeeld een huis-, tuin- en keukenwinkel. En ik hoor van anderen dat ze dat dan ook doen. Sommigen shoppen till they drop. Op afspraak, en soms zelfs zonder.

Maar iets weerhoudt mij ervan. Mijn banksaldo tiert daar welig bij. Liefst wil ik dat zo lang mogelijk volhouden. Al zie ik af en toe zaken voorbijkomen, waarvan ik kwijl, die ik ‘onbewust’ Google. Ja leuk, denk ik dan. Gaaf, dat wil ik ook. Het zijn dan louter die hebbedingetjes, vermoed ik zomaar. Niet iets wat ik écht ontbeer.

Ergens is deze periode dus wel goed voor, en niet alleen voor mijn banksaldo. Het drukt je eventjes met de neus op de feiten. Want ik denk nu tenminste na over de absolute noodzaak van een aanschaf, waar ik vroeger geen moment twijfelde en kocht.

En nog beter, laatst begaf ik me richting een uitgang, en zag andere mensen heel even wachten, onderwijl die anderhalve meter instandhoudend, totdat die ander het pand had verlaten. Ergens vind ik dat heel mooi en bijna respectvol. Want van al die massa’s tezamen, al dat geduw en getrek aan elkaar, daar baalde ik onderhand best wel van.

We weten immers nu weer even, dat het ook ánders kán. Blijkt zo’n lockdown toch ook goed voor meer ruimte en respect naar elkaar toe. En die intelligente fase hebben we samen heel erg hard nodig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: