Vanuit de hangmat…

Ik zag me al helemaal liggen, af en toe mezelf met een kont afzettend, om een weinig beweging te krijgen in onderliggende hangmat. Ik zie ze weer overal, die hangmatten. In alle kleuren en geuren. En natuurlijk, Hallelujah, wil ik er dan ook (weer) één. Lekker weer meedoen met zo’n trend.

Maar je moet niet denken, dat het zo eenvoudig is om in die hangmat te gaan liggen. Da’s nog een kunstje op zich, moet je weten. En ik heb er al heel wat versleten in mijn leven. Ben bijna een expert dus.

Wat je doet, is dat je je vooral voorzichtig neervlijt, gaat zitten, anders maak je kans om nog heel ingewikkeld omwikkeld in het systeem van diezelfde hangmat te geraken. Dat is natuurlijk wel het grappigste voorval wat je zou kunnen overkomen.

Ik heb dan ook wat mensen zien tuimelen bij onverhoedse pogingen. ‘Doe ik wel ff,’ zie je ze denken.

En daarna strek je één been languit neer in de hangmat. Waarbij je contact houdt met je andere been met de vloer. Vanwege dat evenwicht, weet je? En als je dan eenmaal de kust veilig waant, dan – héél langzaam – sta je jezelf toe dat andere been ook te rusten naast dat andere been. En een weinig te schommelen.

Zo spendeer je dus, al laverend tussen twee zijschotten van dat bovenbalkon, in een hangmat. Boek erbij. Of anders een tablet, dat mag ook.

Mocht je dan onverhoeds iets willen drinken, of chips willen pakken van het nabijgelegen tafeltje, dan begint die heisa weer van voor af aan.

Mag de pret ook niet drukken.

Wat heb je immers anders te doen op zo’n geweldig zonnige luilekkere dag?

Zwaai, zwaai…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: