Hangjongeren

Ik loop een groepje hangjongeren voorbij en ontmoet de ogen van een van de jongens die me toevallig aankijkt. Nog voor ik hem kan begroeten, vraagt hij:

“Heb ik iets van je aan?”

Ik glimlach eens, kan me maar al te goed m’n eigen jeugd herinneren. En dat ik me vaak ‘sociaal gecontroleerd’ voelde. Of is het woord bespied beter in dit geval?

“Nee hoor, dit is mijn wandelroute. Toedels”, roep ik hem achteloos na.

In mijn rechterooghoek bespeur ik twee jongens die iets wat lijkt op sigaretten opsteken. En ruik wiet. Het zijn mijn zaken niet en dus vervolg ik mijn weg.

Even verderop zie ik een politiewagen aan komen rijden zonder sirene. Blijkbaar waren ze reeds op de hoogte gesteld dat hier in de buurt ergens hangjeugd hun tijd spendeert. En ja hoor, ze slaan rechtsaf en weten precies waar die lui te vinden.

Ik weet dat er in de buurt iemand woont die zich sterk maakt tegen hangjongeren. En bij het minste geringste de politie alarmeert, handtekeningen verzamelt om de zaak aanhangig te maken, en zelf de grootst mogelijke irritante klier is. Kennelijk is hij vergeten hoe het was zelf jong te zijn.

Twee minuten later scheuren twee jongens op de fiets voorbij. Luid vloekend en tierend. Ik herken er eentje aan zijn korte broek van daarnet. Blijkbaar hebben ze een neus voor dit soort momentopnames. En zijn ze ‘m gesmeerd.

Inwendig grinnik ik.

Ze zijn de rest weer te slim af geweest.

DELEN MAG:

Wat je niet wil missen:

Stoeien met papillotten ~ @iPIXtitude.nl

Stoeien met papillotten

Letterlijk mijn hele godganse leven stoei ik al met de lengte van mijn haar, al zit het dan meestal heel goed volgens de rest van...

Lees meer

Reacties

 1. Rianne

  Ik liep ooit zo’n groepje voorbij zegt er ineens eentje ‘Maar Juf Zwembad, zegt u niets meer tegen mij..’ Was wel lachen… Heb even met de hele groep staan babbelen. Toen allemaal een jaartje of wat ouder dan die van mij…

  1. Bericht
   Auteur
 2. Sytse

  Ik haat hangjongeren. Bij ons voor huis is een oorlogsmonument en dat is tegenwoordig een hangplek.

  Thuiskomen met een hele groep hangjongeren, de ene nog meer van de wereld dan de andere, geeft me toch niet zo’n prettig gevoel.

  We wachten nu tot 2018, dan mogen we onze hypotheek oversluiten en gaat ons paleisje de markt op. En wij het platteland.

  1. Bericht
   Auteur
   Irene aka Pix

   @Sytse: Ja ook dat kan ik me levendig voorstellen, al vind ik dat er te weinig wordt gedaan om dan een locatie toe te wijzen waar ze wel kunnen verpozen, zeg maar.

   Succes met je voornemens, het klinkt allemachtig goed. 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Just subscribe to my newsletter
to receive all fresh posts

home3-hero-img.jpg
%d bloggers liken dit: