Ik dagdroom water

Het is vast geen fata morgana dat water waar ik over dagdroom. Bijna overal waar ik kijk zie ik het klotsen. Ik zie rotsen, ravijnen, maar bovenal veel water. Ik zie een prachtige waterval waar ik dan over fantaseer onder te douchen. Ik proef zelfs het zout van zeewater. En krijg spontaan trek in patat met veel zout. Om vervolgens mijn dorst te lessen met veel water. Afblussen. Ik zwelg erin. Zelfs als het dermate troebelheid vertoont. Who needs helderheid, after all?

Tegelijkertijd speelt mijn gevoel een tandwiel mee. Water is of staat voor gevoelens, dat begreep je natuurlijk allang. Het is niet voor niets dat ellenlange stromen aan files ontstaan voor de kust bij deze temperaturen. Al die mensen zijn allemaal op zoek naar een natuurlijke habitat én als het even kan genezing. Dus op naar het strand. En liefst allemaal tegelijk. Of willen ze werkelijk levend verbranden?

Ergens thuis, in een appartement op het Zuid-Westen in het Haarlemse, houd ik me schuil. Binnen. Een tafelventilator binnen handbereik. Elk kopje, glas, of bord danwel servies wat ik benut was ik af met de hand. Wie wil de vaatwasser zijn werk laten doen?

Perenijsjes zijn of liever waren ruimschoots voorhanden. De voorraad slinkt gestaag.

Ik durf bijna niet te bekennen hoe in welke status van naaktheid ik dit hier neerpen. En hoe vaak ik douche. En aangezien ik geen last heb van inkijkende overburen mag dat de pret ook niet drukken. Naast de bekentenis dat de doos perenijsjes bijna op is. Dat betekent dat ik me opnieuw mag verschansen in de supermarkt hieronder waar het ook fijn toeven is qua koelte.

Mijn feline vriendjes wilden buiten spelen, maar kwamen alras op dat besluit terug. Ik vind het best dom van ze dat ze niet samen onder de douche willen. Het zou hun zoveel overmatige warmte schelen.

Ik weet nog dat ik dat in een vorig leven wel probeerde met ze. Het kostte me meer dan een paar lichamelijke schrammen toen ze zichzelf onverwijld uit mijn houtgreep worstelden. Wat mij weer voor raadsels stelde.

Het leven is immers zoveel mooier mét water…

Geplaatst op Categorieën Pix goes NewsTags ,

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

2 gedachten aan “Ik dagdroom water”

  1. Hier nog Solero’s in de vriezer. Ik weet, het zijn geen perenijsjes. Ik puf hier uit en ben toch blij dat ik een inkijkje op 1 juli in jouw habitat heb gekregen. Tot Beter weer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: