Ik was erbij #OT15 'Klinkend Nederlands'

I

“Zeg, jij hebt toch ook best wel interesse in taal. Heb je misschien zin om mee te gaan naar een congres van (#OT15) ‘OnzeTaal’ in Breda op zaterdag, 7 november?” vroeg een vriendin me onlangs. En ja, of ik zin had!
Dus togen we gister in alle vroegte met bus, trein, en nog een bus vanuit het Haarlemse, naar Breda, waar we keurig op tijd verschenen voordat het feest zou losbarsten. Het Chassé-theater was uitgedost met enkele kramen en liefst 1.400 mensen gaven acte de présence.
Tijdens dit evenement schonken enkele sprekers waardevolle bijdragen door middel van presentaties, en verscheen prinses Laurentien ook nog even op het podium om het eerste exemplaar van het boek ‘Waar Komt Hagelslag vandaan?’ in ontvangst te nemen en een paar vragen te beantwoorden als beschermvrouwe van dit genootschap.
Tijdens de pauze zagen we kans om ook het boek van Frits Spits te kopen en door hem te laten tekenen. Zie onderstaande foto’s.

Het bijwonen van het congres vond ik super interessant. De sfeer was uitermate goed. Maar maak toch wel een kleine kanttekening, aangezien veel van de lezingen – niettegenstaande de titel ‘Klinkend Nederlands’ – nog al te vaak binnensmonds tot uiting kwamen. Het wil wat zeggen als alleen Laurentien en een stemcoach heel helder te verstaan waren. Snel spreken door een microfoon vervormt de taal zodanig dat het een onnavolgbare stroom van woorden wordt. Daar mogen de sprekers zich best nog wel eens over buigen.
Jan Kuitenbrouwer getroostte zich als host veel moeite om het evenement tot een succes te maken, en het optreden van Sanne Wallis de Vries was het absolute hoogtepunt. Dus mag ik concluderen dat het een zeer geslaagde dag was. Ik had het voor geen goud willen missen…

0
0

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

1 comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

By Pix

Over mij

moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

Reacties

Over copyrights enzo

© 2002-heden iPIXtitude.nl. Alle rechten voorbehouden.

%d bloggers liken dit: