Nieuw

Tja, eerdaags is er weer een Apple event, dus ik heb maar weer eens een straatje aan loten aangeschaft. Mijn iMac die stamt uit 2008 werkt overigens nog prima, hoewel sommige apps niet zo goed functioneren op dit verouderde systeem, welke niet langer kan worden ge-update naar MacOS Sierra. Zo kan ik in mijn favoriete Airmail app geen e-mailadressen meer toevoegen. En zijn er wat kleine haperingen, zo af en toe. Die zijn te verwaarlozen, maar toch vrees ik de dag dat ik er niets meer mee kan. En geloof mij, deze Magic Box is qua ‘dagbesteding’ pure noodzaak.

Doen? Of toch maar liever niet?

Heel even, want die prijskaartjes van Apple zijn immers niet voor de poes, heb ik er over nagedacht weer terug te keren naar Windhoos. Ik kan me echter nog tijden herinneren dat ik mijn pc uit pure wraak, verontwaardiging en boosheid omdat het systeem weer eens op tilt sloeg over het balkonhek wilde kieperen. Die frustraties waren destijds zo erg, dat me alle zin en creativiteit werd ontnomen.

Mijn eerste ervaring met de Mac

In mijn eerste job als Receptioniste in een hotel, kreeg ik voor het eerst te maken met de Mac.

Ik raakte terstond helemaal smoorverliefd op het systeem, zelfs als er een bommetje in het midden van het beeldscherm verscheen, omdat het systeem mijn vele moves tegelijkertijd weer eens niet kon handelen. Ik denk dat dat wel goed was voor mij. De Mac confronteerde me met mijn eigen kunnen en handelen.

In ZEN-modus werken

In 2008 kocht ik deze iMac, en met alle overige Apple producten die ik heb, zoals mijn iPad en iPhone, ben ik altijd volmaakt in ZEN-modus. Het werkt plezierig. Ik snap het systeem volkomen. Elke dag werkt het naadloos samen, kan ik meerdere applicaties naast elkaar open hebben staan, zonder randverschijnselen of foutmeldingen. En als er dan al iets fout gaat, dan weet ik dat ik dat geheel aan mezelf kan wijten. Een hele geruststelling.

Conclusie

Natuurlijk kan Windhoos verbeterd zijn. Ik hoop dat wel, voor het gros aan pc-liefhebbers, die nu natuurlijk direct op de hoogste barricaden klimmen (grijns).

Ik heb nog een oude laptop, waarop ik Windows 10 kon installeren. Ik check met die laptop – ook – altijd de websites die ik aflever. Ik heb nog wat te stellen gehad met Internet Exploder gedurende de afgelopen jaren, vooral met betrekking tot webdesign.

En of het ligt aan het oud zijn van de laptop, of ik raak uit balans van die gestaag groeiende updates die altijd doorgevoerd schijnen te moeten worden als je van huis moet en het systeem moet uitzetten.

Het is maf, dat ik als mens zo intens verknocht ben aan een systeem en daarbij blijf zweren. Het moest niet mogen, maar dan toch hè?

6 gedachten aan “Nieuw”

  1. Met dat appeltje heb ik ook nog gewerkt. Heb nu ook MacBook light of air of whatever en hoewel ik er blij mee ben en nog steeds tevreden over ben … kan ik qua bijzondere handelingen beter overweg met een window gestuurd apparaat. Ik ben dus serieus aan het overwegen om na het overlijden van mijn appeltje terug te gaan naar dat andere systeem. Gelukkig start appeltje nog steeds op en denk ik er niet dagelijks over na.

    1. @Rianne: Zijn die bijzondere handelingen vast ook uit te voeren op een Mac. Spreek uit ervaring, de switch was wat lastig, maar toch ligt dit systeem van Apple meer bij mijn capaciteiten. 🙂

  2. Hier ook een Applefan. Mijn iMac stamt uit 2009 en aan de ene kant wil ik hem vervangen. De mijn heeft hier en daar nog wel wat updates gehad, maar het einde is in zicht. Helaas gebruik ik mijn iMac ook als monitor voor mijn pc bij gamen. De nieuwe poort wordt, zover ik weet, niet ondersteund door Windows. Ik zit dus klem. De nieuwe iPhone komt er wel zeker weten en ik hoop op een nieuwe Apple tv

  3. Ik ben zelf weer terug naar Windows, en ben helemaal niet blij met de iPhone van mijn werk. Dus ik heb precies het tegenovergestelde. Bovendien vind ik de prijzen van de producten van Apple absurd hoog. Windows is vriendelijker geprijsd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: