Ongelezen retour

O

Ik hoef alleen maar de map te openen. Anders ligt het er maar te zijn en gaat het ongelezen retour. Echt, sinds een kwartaal ben ik geabonneerd op de leesmap. En ik doe alles – behalve – het openslaan en lezen. Ja soms vlieg ik er door heen als ik opmerk dat hij die dag zal worden opgehaald. En oh ja, ik speur naar sommige columns die ik in me opneem als een of andere bezetene, alleen maar omdat ik tuk ben op die sappige conclusies.

Ergens ontbreekt iets aan de leesmap

Ik heb de familie-constructie en daar zitten wat oubollige bladen tussen. Geen LindaFlow of Happinez, nee de Libelle, Margriet, Vriendin en Viva. Daar is dringend iets aan vernieuwing toe. Ik zal het vandaag eens voorstellen aan de man die altijd weer übervrolijk de map komt leveren. Misschien kan hij zijn werkgever verbazen met de suggestie dat het best wat spannender mag. Ik gun hem dat. Misschien maakt hij dan promotie en ben ik verlost van zijn wekelijkse jolijt.

De columns zijn de enige waardevolle contributies

Ik speur altijd weer naar de opbouw, zinsconstructies, en wat ik het meest waardevol vind omdat ik de rest gewoon scannend lees de slotsom, want ben vooral een luie lezeres. Jaloezie steekt iedere keer weer de kop op, denk ik, want columns schrijven is toch dat dingetje voor mij. Anders had ik immers geen blogger geworden. Je hele leven bestaat immers uit het vinden van dat verhaal. En dan vooral dat de slotsom iets grappigs moet zijn, of heel cynisch dan wel sarcastisch.

Het welkomstgeschenk kwam vrij laat

Want dat was de reden dat ik die map bestelde. Toegegeven, het is een beetje een dure aangelegenheid, maar om je de waarheid op te biechten: ik kreeg er bij bestelling een cadeau bij. En laat nou net mijn koffie-apparatus terriblus het die week te hebben begeven. Je raadt dus al wat ik erbij bestelde. En omdat de exploitant zeker wil zijn van inkomsten krijg je die natuurlijk pas na zeventien weken toegestuurd. Al die weken heb ik op een houtje zitten bijten, dat begrijp je.

Maar, ik had dan tenminste een map waar ik me half aan irriteer. En de mogelijkheid om mijn schrijfcapriolen te verbeteren door de kunst af te kijken.

Weer een gemiste kans!

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

4 comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

By Pix

Over mij

picca moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

%d bloggers liken dit: