Over opgaan in

Over opgaan in... @iPIXtitude.nl
Afbeelding van PublicDomainPictures via Pixabay

Gelukkig beschouw ik mezelf als een vrouw met een ‘attitude’, in plaats van mezelf een feministe te noemen. Echter, het gerechtelijk bevel van gisteren met betrekking tot abortusregels geeft me het gevoel dat we een grote stap terug hebben gezet in het verleden, zo’n driehonderd jaar of zo.

Enkele woorden over mijn seksuele ervaring

Omdat ik nog nooit geslachtsgemeenschap heb gehad met een man, waarbij de man suggereerde dat we allebei bescherming moesten gebruiken. Nee, nooit in mijn leven is het een wederzijdse beslissing geweest, en ik beschouw dat persoonlijk als de tekortkoming van een man. Alle mannen wilden gratis ongedwongen seks zonder poespas. Een condoom? Nee waarom, het is een ophef en een ‘showstopper’ (letterlijk). Andere beschermingsmiddelen? Ook, gedoe! Maar dat zou je natuurlijk iets moeten vertellen over de mannen met wie ik tot nu toe heb gedate.

Tot zover onze verschillende benadering in seksuele zaken. Maar hebben de abortusregels van tegenwoordig, op dit moment, echt iets met seks te maken?

Ik heb het gevoel dat sommige mensen in feite de halve wereld beperken om zo vrij mogelijk te kunnen leven.

Worden we nerveus, heren?

Want dat is de onderliggende boodschap die ik vandaag ontvang. Sommige conservatieve mannen onder ons ervaren dat de grond onder hun voeten tegenwoordig in maar al te heet onder hun voeten wordt met al deze vrouwenrechten (pardon, mensenrechten). En hun natuurlijke reactie is dat ze opnieuw zullen toeslaan om beperkingen op te leggen aan hun eigen tekortkomingen. En daarbij onze manier van leven.

Eigenlijk mixen we best wel goed

In de werksfeer heb ik altijd zo gewaardeerd dat zowel mannen als vrouwen samenwerken. Ze vullen elkaar op natuurlijke wijze aan. We passen allemaal bij elkaar, perfect, zo lijkt het. Waar mannelijke collega’s op dat ene gebied sterker zijn, maken onze vrouwelijke collega’s natuurlijk de rest goed. 😉 Natuurlijk zijn er altijd bepaalde uitzonderingen, maar naar mijn mening heeft dat iets te maken met personages die zich nooit zullen aanpassen, waar ze zich dan ook bevinden.

Namens de helft van deze puzzel eis ik dat we een onmiddellijke oplossing vinden voor deze gigantische stap terug in de tijd. Eentje die oordeel voorkomt, zodat we weer op de mensheid kunnen vertrouwen.

2 gedachten aan “Over opgaan in”

  1. Dat van ” alle mannen wilden gratis sex zonder poespas ” en zonder ” condoom “, ik ben een man, en tamelijk doorsnee maar niet vragen aan een partner hoe en wat hoort er gewoon bij, altijd en overal. Ik twijfel niet aan je ervaringen maar misschien reageert nu de eerste man die daar wel over nadenkt hoewel ik het me bijna niet kan voorstellen dat ik uitzondering zou zijn !

    1. Peter: Dank voor je reactie. Ik mag hopen, inderdaad, dat jij dat wel bespreekt met de dame, met wie je intiem bent…. En ik, ik hoop op betere tijden. 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: