Review: Absolutely Fabulous, the Movie

Een hardcore fan was ik al van de serie, destijds, zo’n twintig jaar geleden. En oh, oh, oh, wat keek ik uit naar deze film, want mijn Hemel, wat miste ik deze slapstick-comedy sindsdien.
Dus nodigde ik iedereen die maar wilde uit, om samen met mij naar de Filmschuur in Haarlem te gaan.
En om heel eerlijk te zijn, heb ik expres de recensies van het journaille niet gelezen. Films met een lach worden immers door hun bij voorbaat al afgeslacht.

Ik wilde het dus zelf gaan zien, en genieten. Dat ik niet de enige was die om elke luttele scène in schateren kan uitbarsten, bleek getuige mijn twee buurvrouwen in het theater, toen we eenmaal los konden en de film aanschouwden.

Gelukkig werd ik niet teleurgesteld, behalve een weinig door een wat te minimale rol van Bubble (door Jane Horrocks), van wie ik altijd een hele hoge pet op had. Figuurlijk gesproken dan, hè?

Edi (Edina Monsoon, door Jennifer Saunders) en Patsy (Stone, door Joanna Lumley), de twee overjarige hippies with an attitude, zijn door de jaren geen steek veranderd, ze ademen nog steeds glitz & glamour uit in al hun poriën. Hun vriendschap resulteert nog steeds in hilarisch, hoewel disfunctioneel gedrag en over-de-top conflicten.

Edi – met haar vraatzucht en voorkeur voor absoluut parmantige plateauzolen en bespottelijk kleurrijke kleding – is nog steeds die PR-adviseur, die door haar fratsen meer cliëntèle verliest dan onder haar hoede neemt. En Patsy, die nog steeds zuipt, snuift en niets eet sinds 1973, in haar wat vage baan als – ik herinnerde me dat geeneens meer, want ik dacht dat ze volledig teerde op de karige inkomsten van Edi – mode-expert (?!), krijgt te horen dat model Kate Moss op zoek is naar een nieuwe PR-adviseur. Wat leidt naar een nachtelijk opgezet plan, waarmee ze trachten Kate onder hun hoede te krijgen, wat natuurlijk mislukt. Dat eindigt in een tragedie, waarvan Edi publiekelijk wordt beschuldigd.

Hun levensstijl en eeuwige gebrek aan geld wordt daarmee bedreigd, dus verzinnen ze niet alleen een grootse ontsnapping naar het Zuiden van Frankrijk ‘waar alleen maar criminelen wonen’, maar ook dat Patsy (plan nr zoveel) eindelijk aan de man moet. Een rijke man, welteverstaan, om dood te kietelen.

Blijkbaar wordt de serie door een heleboel beroemde mensen ook gemist, getuige de vele cameo-rollen die door the rich and famous in deze film worden ‘gespeeld’.

Natuurlijk is het absurdistische plot niet een heel intellectueel hoogstandje, maar toch vond ik het geheel in stijl met de verwikkelingen van de eerdere serie. Mijn advies: gaat dat zien en geniet door je gedachten even op nul te zetten van onzin die er ook mag zijn.

Geplaatst op Categorieën Pix goes NewsTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

6 gedachten aan “Review: Absolutely Fabulous, the Movie”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: