Even over weblogs & -design enzo

Even over weblogs & -design enzo ~ @iPIXtitude.nl
Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Tja, nu staat er alweer een nieuw design hier. Van de week ergerde ik me plots aan het vele scrollen op mijn blog. En ook, ik vond het design wat ik hiervoor had te mooi, té clean, en dat nodigt mij dan weer niet uit om te schrijven.

Al deed het dan wel recht aan de proporties van de afbeelding, de vorige lay-out. En gaf het ook weer waar ik de afbeelding vandaan had geplukt. Ik erger me nl. ook altijd te erg aan de immens grote afbeeldingen die bij een blog worden weergegeven. Of ze worden weergegeven bóven de blogtitel. Of in absurde formaten. Dus ga ik dan zelf maar weer aan de slag.

Zo wilde ik ook 2 columns, en zo min mogelijk scrollen in het desktopformaat. Met een smartphone ontkom je helaas niet aan scrollen, daar stoei ik dan ook niet mee. Die 2 columns worden netjes door de Custom Style Sheet verdeeld, wat me dan weer een boel werk scheelt. Hoef ik niet in de PHP te rotzooien.

Nu alleen nog vers voer vinden om weer eens een leuke blogpost neer te zetten. Het is niet dat er hier niets gebeurt. Nee, vanzelfsprekend niet, maar de dingen die gebeuren zijn mijns inziens té persoonlijk om er een beschaafde blogpost van te brouwen. En dat lieve mensen, bezorgt me al hoofdbrekens genoeg…

2 gedachten aan “Even over weblogs & -design enzo”

  1. Wat goed dat je dat kunt!

    Ik moet hier wel even aan wennen. Ben juist meer van het 1 kolom en dan naar beneden scrollen. Wennen dus.
    Leuk dat je dit doet. Ik zit al vanaf het begin in dezelfde lay-out

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: