WordPress-perikelen in de vroege ochtend

W

Vanmorgen was ik al vroeg uit de veren. Werk aan de winkel. En die site had een critical error die ik beslist wilde oplossen. Maar ja, ik had geen toegang tot de FTP. Of zelfs een DirectAdmin.

Dus installeerde ik de plugin File Manager. En hernoemde de plugin folder, om te kijken of daarmee nog datzelfde probleem zou bestaan. Heel eventjes was dat een stomme move. Zelfs een heel stomme move, al zeg ik het zelf. En ik zocht dan ook koortsachtig op di Google om dat probleem van het niet langer toegankelijk zijn van de Plugins folder (in wp-content dus). Maar noppes, nada. Geen oplossing, behalve dan dat je FTP- en DirectAdmin toegang moet hebben.

Toen kreeg ik plots die ingeving. In de functions.php van je theme kun je met een tijdelijke oplossing van toevoeging van een enkele opdracht wel een bestand of folder hernoemen (rename(ABSPATH . ‘/wp-content/plugins.*/’, ABSPATH . ‘/wp-content/plugins/’); ). En dat werkte. Ineens was daar weer mijn plugins folder én beter nog, het werkte. Ik kon daarna dat regeltje verwijderen uit functions.php en stuk voor stuk weer de plugins activeren. Om te zien waar het probleem lag. Edoch, geen enkele plugin veroorzaakte deze fout.

Later, veel later, kreeg ik de FTP-data wel, en ook toegang tot de DirectAdmin, het servergedeelte achter die website. En kwam erachter PHP8 reeds was ingezet. Ik heb dat teruggeschroefd naar PHP7.4 en daarna was het kritische probleem, wat WordPress steeds bleef roepen na updaten van een pagina, definitief voorbij.

Nu pleit ik al jaren bij WordPress zelf om die FileManager niet als plugin maar als hoofdfunctie in te zetten. Ik hoor dan van specialisten dat dit absoluut niet kan. Terwijl ik vroeger werkte met een ander content management systeem als PivotX, die die functie wel gewoon had. Het ligt er dus maar aan wat de prioriteiten zijn van WordPress. Ik geloof dat ik maar weer eens een Open Brief ga schrijven aan de mens achter WordPress.org. Ge hoort hier nog van…

0
0

About the author

Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

4 comments

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

By Pix

Over mij

moiHee hallo, ik ben Irene, bijnaam Pix en blog sinds 2002. Af en toe vind ik het heerlijk om in het toetsenbord te klimmen en alles lekker van me af te schrijven. In het kader van die geweldige flow, je-weet-wel. Ow… en mijn haar zit ook altijd goed… Lees meer.

Reacties

Over copyrights enzo

© 2002-heden iPIXtitude.nl. Alle rechten voorbehouden.

%d bloggers liken dit: