#WOT deel 35: exodus, het mislukte afgedwongen geluk

Je zal hem maar zijn. En weten dat hij dat besluit genomen had om zijn familie achter te laten. Om in een ander werelddeel een beter bestaan op te bouwen.

In de hoop, nee dat is nog veel te mild gesteld, omdat hij toch ergens weet dat hij het geluk voor zichzelf moet afdwingen. Omdat hij weet dat hij beter kan en wíl. En dat hij dan een paar louche types tegenkomt, die bereid zijn hem voor een hele harde prijs naar dat Utopia te vervoeren, per schip. En dan dat het moment daar is dat hij moet instappen en ziet dat hij niet de enige was die die stap maakte. En dat dat schip eigenlijk – ook – een mislukt bootje is en hij de ironie daarvan direct inziet. Dat hij ondanks dat grote aanwezige publiek toch aan boord gaat, want hij heeft immers al betaald, vooruit. En dat hij ergens deep down wel weet dat hij zijn familie nooit meer terug zal zien.

Dat beeld, dat laat me niet los…

Exodus ~ 1) Boek van Mozes 2) Bijbelboek 3) Bijbelboek (o.t.) 4) Bijbelse figuur of naam 5) Boek uit het oude testament 6) Bijbels vertrek (crypt.) 7) Deel van de bijbel 8) Deel van oude testament 9) Deel van Pentateuch 10) Deel van het oude testament 11) Deel van de pentateuch 12) Leegloop 13) Pentateuch 14) Tweede boek van mozes in het oude testament

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.


De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door mij, vervolgens Hendrik-Jan de Wit en nu dus door Martha Pelkman.

Image source: antriksh / Pixabay

9 gedachten aan “#WOT deel 35: exodus, het mislukte afgedwongen geluk”

    1. @Annelore: Dank je wel.

      Dat we met elkaar bewustworden en er aandacht aan schenken is een van de positiefste dingen van bloggen. Las jouw blog ook. Erg mooi!

  1. Prachtig verwoord, Irene. Kotsmisselijk word ik van de mensen die momenteel ‘eigen schuld, dikke bult’ zeggen over de bootvluchtelingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: