#WOT, deel 1, 2022: radio

Gouden tijden waren dat nog eens, dat in de jaren 80-90 de Top 1000 werd ingestraald, zeg maar, op mijn eeuwenoude cassetterecordertje (heel oud medium waarmee je op een cassettebandje (zie als voorbeeld hieronder een afbeelding daarvan) muziek *bijv.* kon opnemen). Waarbij het mijn kunstje was om het geouwehoer van de te vroeg of te irritant ingesproken stemmen van de DJ’s, zoveel mogelijk eruit te filteren. Ik lag hele nachten wakker, om zo min mogelijk te missen van dit muziekspektakel, en werd dan ook wel eens te laat wakker om het juiste nummer op te nemen. Maar geen nood, ik wist altijd precies wanneer en op welk moment het nummer zou inzetten. Ik kon mijn cassettebandjes dus wel dromen.

Het #WOT woord van vorige week was:

Radio = 1) Communicatiemiddel 2) Draadloze omroep 3) Informatie medium 4) Luistertoestel 5) Marconi’s uitvinding 6) Massamedium

Prehistorisch muziekverleden

Want veel centjes om muziek op de langspeelplaat te kopen had ik toen nog niet. Met als resultaat, dat ik nu (nog steeds) precies weet welke succesnummers er op dat cassettebandje volgden op bijvoorbeeld: “A Whiter Shade of Pale” of “Hotel California” en de rest. Ik begin die nummers dan als automagisch mee te neuriën. Ook als ze in feite helemaal niet meer op die befaamde plek in de Top 1000 stonden of staan.

Veel van die cassettebandjes heb ik nog steeds, al weet ik dan niet hoe ze af te spelen zonder recorder. Ik doe ze dan ook echt niet weg, als absolute prehistorische muziekmiep. Al is de kwaliteit van die wereldnummers absoluut niet meer om aan te horen.

Te veel ruis

Dat geklets van DJ’s vind ik overigens these days nog steeds te storend. Te veel ruis. Al glijdt mijn porum dan wel eens in een onverwachte glimlach bij al die fratsen die radioDJ’s uithalen. Maar gelukkig kan ik dan tegenwoordig streamen zonder al dat enthousiaste geklessebes er tussendoor.

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Ali een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden kun je in het archief vinden.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags ,

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: