#WOT, deel 10: wijsheid

Wat is wijsheid? En in hoeverre zijn wij – het buitengewone ‘gewone’ gepeupel – deze inzichten machtig? Van sommige wereldleiders mag je verwachten dat ze dat inzicht in gerijpte mate toch wel hebben. Maar zelfs dan is dat nog een kwestie van smaak, zo vertelde mij iemand onlangs.

Wijsheid: gerijpt inzicht; de waarheid; mate waarin gerijpt inzicht wordt getoond

volgens https://nl.wiktionary.org/wiki/wijsheid

Latent aanwezig

Soms, heel soms, denk ik de wijsheid in pacht te hebben. In het geval dat ik vrede veruit verkies boven oorlogje spelen. Maar ja, ik ben dan ook een vrouw. En heel stiekem denk ik dat wij vrouwen die ‘oorlogjes’ helemaal niet nodig hebben of vinden. Wij vinden dat wapentuig zelfs strikt niet-noodzakelijk.

Floreren van de mensheid

Ik ben zelfs van mening dat de mensheid danig zal floreren op basis van vrede. Dat moment dat je in alle tranquiliteit (ook zo’n mooi woord) kunt voortborduren op betere en zelfs kalmere tijden, waar we in serene (ow jee) toestand de toekomst met een gerust hart onder ogen kunnen zien.

Maar ja, als je daar verder op ingaat, dan stelt men de vraag weer, wat zijn de grenzen? Waar begint het en eindigt het? Gelukkig zijn dat filosofische vraagstukken waar ik je nu niet mee wil vermoeien.

Schrijf je mee?

Wat vind jij nu wijsheid? En ben je van mening dat je zelf ook de wijsheid in pacht hebt? Wil je er iets over kwijt? Schrijf dan mee, met deze #WOT. En laat hieronder een reactie achter van jouw stukje over deze #WOT. Ik lees vanzelfsprekend graag mee.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden kun je in het archief vinden.

4 gedachten aan “#WOT, deel 10: wijsheid”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: