#WOT, deel 11: cryptisch

Nee, ik waag me niet aan spelletjes of puzzels, zoals bijvoorbeeld cryptogrammen. Want stel je voor zeg, dat ik het niet kan winnen? Ik hou echter wel van vage en heimelijke opgedragen woorden, zoals @KarinWinters dit #WOT-woord aandroeg. Ik heb nu toch minstens een week gehad om er over na te denken, en nog steeds kan ik geen zinniger cryptische omschrijving vinden dan die hierboven staat op de afbeelding: “Less is more”.

Het #WOT-woord van vandaag is:

Cryptisch: 1) duister, 2) heimelijk, 3) met een verborgen betekenis, 4) moeilijk te bevatten, 5) verbloemd, 6) verborgen

Betekenis geplukt van https://www.encyclo.nl/begrip/cryptisch

Uitdaging

Edoch (ook zo’n mooi woord), ik hou wel van een uitdaging. Of moeilijk te doorgronden of geheimzinnige mensen, want laten we wel zijn wie heeft er nu geen bagage of rugzakje tegenwoordig? Zelfs als kind had ik al een uitgesproken voorkeur voor ’the underdog’, waarachter ik de meest romantische verhalen zocht. Al was ik dan zelf wel dat openhartige dromerige kind en bij vlagen die allemansvriend. Ik heb de verhalen wel opgezocht, en werd altijd weer gebiologeerd door kinderen en tieners die zichzelf als ‘buitenbeentjes’ beschouwden, wat vaker wel dan niet gepaard ging met cryptische zelfomschrijvingen.

Wat dan natuurlijk alles extra spannend maakte. Want mijn naam zou niet Irene (betekenis = Godin van de vrede) zijn, als ik niet ieders’ identiteit op waarde kon schatten.

Schrijf je mee?

Hoe cryptisch vaardig ben jij? Houd je van cryptisch? Wat doet het woord met je? Kun je het kwijt in een blog, vlog of plog? Ik zie je antwoord in de reacties weer graag tegemoet.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden kun je in het archief vinden.

4 gedachten aan “#WOT, deel 11: cryptisch”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: