#WOT deel 11: herhaling

asian graceful girl doing ballet move with instructor
Photo by Budgeron Bach on Pexels.com

Hoewel ik het stiekem een raar verschijnsel bij mezelf vind, kijk ik toch elke avond weer naar die schier eindeloze herhalingen van The Big Bang Theory, en Two and a Half Men, die ook. Ik vlei me dan rustig in bed, met extra kussens ter ondersteuning van mijn inmiddels pijnlijke rug. Vaak – durf ik wel te bekennen – val ik dan ook nog in slaap. Maar, ik heb me voorgenomen dat deze laatste herhalingen niet al te vaak voor mogen komen. Je zou er eens aan kunnen wennen, immers, maar dat terzijde.

Maar ik ben nog steeds geen bingewatcher, trouwens. Heb dan ook geen Netflix, en zou zelfs zweren dat ik er geen behoefte aan heb. Afleiding elders genoeg, these days.

Soms grijp ik ook terug naar boeken die ik járen geleden een keer met veel plezier heb gelezen, zoals een Zomerzotheid van Cissy van Marxveldt. De humor en vriendschappen die daarin zo speels worden weergegeven, daar kan men nog eens van leren. Of de boeken van Goud Elsje van Max de Lange-Praamsma.

En zelfs de boeken van Alistair MacLean herinner ik me als boeken die ik graag nog eens zou lezen. Vond zijn verhalende kennisboeken altijd geweldig, al waren het dan weer typisch jongensboeken, zegt men.

Je raadt ’t al:

Het #WOT woord van deze week is:

Herhaling = 1) Bis 2) Doublure 3) Herhaaloefening 4) Heruitzending 5) Het nogmaals doen 6) Recidive 7) Repetitie 8) Reprise 9) Reproductie

Symmetrie

Ik ben dol op puntsymmetrie, trouwens, wat ook een soort van herhaling is, alleen andersom. Ik hou dan ook van balletvoorstellingen, vooral als de hele meute een poging waagt in volmaakte symmetrie te dansen. Vind het altijd weer knap hoe men daarin wordt gedrilt.

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Ali een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden kun je in het archief vinden.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

2 gedachten aan “#WOT deel 11: herhaling”

  1. Hier ook geen netflix. Ik kijk vooral BBC first. Soms twijfel ik even. BBT is een van mijn favorieten en blijft leuk. In slaap vallen overkomt mij (nog) niet, al is het soms vechten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: