#WOT deel 11: Verkiezingen

Op de 18e kleed ik me in stijl; voor als ik mijn stem uit mag brengen. Geheel opgetut ga ik op weg en ja zelfs in dat mantelpakje. Zwaai nadrukkelijk met mijn stempas naar iedereen die me voorbijloopt. Ze zullen weten ook dat ik ga stemmen. Ik vind ‘t een zogenaamd PNP (privilege, noodzaak, permissie).

Ik zeg hierbij expres dat ik mijn stem uit mág brengen, want nog niet zo lang geleden mochten de dames van deze wereld dat niet. En in sommige andere werelddelen nog steeds niet. Dus stem ik wél – in de hoop – dat andere vrouwen op deze aardkloot ooit diezelfde rechten zullen krijgen. En zal mijn stem uitbrengen op weer een andere vrouw die namens mij mag spreken in de politiek.

Want het #WOT-woord van vandaag is:

Verkiezingen ~ 1) Electie 2) Idols voor politici (crypt.) 3) Keus 4) Keur 5) Keus, keuze 6) Keuze 7) Kiezing 8) Stemming 9) Uitverkiezing 10) Verlangen 11) Volksstemming 12) Voorkeur

Ik snap eerlijk gezegd niet veel van de politiek, heb er niet zoveel kaas van gegeten. Ik doe er ook niet al teveel moeite voor om het allemaal te snappen, moet ik eerlijk bekennen. Gelukkig wil iemand dat namens mij doen. En ik gun ze dat plezier. Ik volg de politieke debatten nauwelijks. Dat ik wil stemmen heeft meer te maken met ‘t landsbelang, en ‘t feit dat ik een vrouw ben. Ik doe absoluut geen stemwijzer-controle vooraf. Ik weet wat ik noodzakelijk vind.

Dat ik überhaupt mijn stem mág uitbrengen is wat mij betreft een geschenk. ‘t Geeft me ‘t gevoel een nietig onderdeel uit te maken van een groter geheel, en dus de democratie.

En als ik dan uiteindelijk gestemd heb, kleed ik me net zo lief weer om in mijn oude plunje. En ga als vanouds weer aan de slag met mijn dagelijkse routine. Dat ook ik aan mijn rechten én plichten heb voldaan stemt me trots…

Het #WOT-woord van vandaag staat daar… doe mee!

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags ,

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

10 gedachten aan “#WOT deel 11: Verkiezingen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: