#WOT deel 12: controle

Zo eens in de zoveel tijd maak ik een flinke smak en verlies ogenschijnlijk daarbij heel gracieus alle controle. Het schijnt een beetje bij mij te horen. Zo ook gisteren… mijn moeder en ik zijn wel van het bouwen en slopen. En mijn moeder vroeg me even een krukje te pakken uit de voortuin. Dus rende ik ernaar toe. Plaatste een voet – onnadenkend als ik ben – op de houten (gladde) vlonder en lag – smak – op de grond. Nee eerder op mijn rechterknie. Erg pijnlijk, kan ik je vertellen.

Ik word dan direct boos. Op mezelf. Ik kan dan schelden en tieren als een bootwerker. Maar stond toch onverwijld op voor zover dat mogelijk was. Terwijl de tranen in mijn broek, of knie, schoten.

Het #W(rite) O(n) T(hursday)-woord van vandaag is:

Controle ~ 1) Beheer 2) Beheersing 3) Bescherming 4) Bewaking 5) Bewind 6) Bestuur 7) Check 8) Deel van fabricage 9) Echtheidsonderzoek 10) Herexamen 11) Hoede 12) Inspektie 13) Inspectie 14) Kaartcontrole 15) Keuring 16) Nagaan 17) Nazicht 18) Op zicht 19) Onderhoudsmiddel (crypt.) 20) Surveillance 21) Schouwing 22) Schouw 23) Toetsing 24) Toezicht

Ik begrijp dan zoveel niet.

En analyseer me suf waarom je in minder dan een seconde ergens ligt te dweilen. Dat je dan valt. Dat je dat moment van controle niet had om overeind te blijven. Dat je je nergens aan vastgreep. Dat je die tijd niet had.

En dat je achteraf, van boosheid, ook niet quasi charmant kunt doen alsof het niet gebeurd is, terwijl je in dezelfde bekoorlijke toestand het stof van je broek en schoenen afveegt.

Maar goed, het is nu eenmaal gebeurd.

Des avonds mocht ik even langskomen op de EHBO en dat wordt vast vervolgd.

Ik twijfel – en zoals ik reeds eerder zei – en analyseer dus wat diepzinnig verder over mijn sufheid en onkunde in het betreden van een gladde vloer in de winter. Oh nee, het is inmiddels Lente. En zweer bij het leven, van mezelf en die ander, dat ik nooit meer in dezelfde haast een stap zet op zo’n houten vlonder.

Want, hee, achteraf denk ik dan dat ik dat moment van controle in mijn onnadenkendheid en enthousiasme téveel negeerde. Zou dát iets zeggen over mij?

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord op de site van drspee.nl, waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.

De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het door moi overgenomen, vervolgens Hendrik-Jan de Wit en nu dus door Martha Pelkman.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

9 gedachten aan “#WOT deel 12: controle”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: