#WOT deel 12: fietsen

Te laat had ik door dat de stoeprand hoger werd en knalde met een rotvaart tegen het trottoir. Mijn armen strekten zich uit om de val te breken. Mijn handen waren flink geschaafd zag ik binnen die luttele seconde. De dames die ik daarnet had ingehaald giechelden van plezier om deze blunder, maar stapten niet af om me te vragen hoe het me verging. De bitches. Ik vloekte van de pijn.

En kroop van de schrik tegen een pilaar aan van de brug die op dat moment openging. Een bestuurder van een voorbijrijdende auto was even daarvoor op de rem gaan staan en hij stapte uit.

‘Hoe gaat het?’

‘Ik zie even niets!’ Altijd als ik bijna in soort van shock ben krijgen mijn ogen een waas van witheid en word ik straalmisselijk.

Ik merkte dat de man direct greep naar zijn smartphone. Hij zei dat hij een ambulance zou bellen.

‘Het is allemaal alleen maar de schrik, ik moet ook niet zo om heen lopen te koekeloeren en opletten waar stoepranden omhoog komen!’

Maar de beste man was daar niet van overtuigd. Binnen no time, het ziekenhuis was daar om de hoek, was de ambulance er en werd ik overeind geholpen. In de ambulance werden mijn handwonden verzorgd. En mijn bloeddruk en pols ook. Ze vonden eigenlijk dat ik mee moest voor foto’s aan mijn rug, maar hemeltjelief, hoe ver ga je dan?

Bovendien wilde ik deze blamage zo snel mogelijk vergeten. Liefst deed ik alsof het nooit gebeurd was.

Het #W(rite)O(n)T(hursday)-woord van deze week is:

Fietsen ~ 1) Buitenactiviteit 2) Hobby 3) Karren 4) Lichaamsbeweging 5) Lichaamsoefening 6) Manier van reizen 7) Peddelen 8) Presteren 9) Pedaleren 10) Rijden 11) Rijden op de fiets 12) Sport of spel 13) Sport 14) Sportieve activiteit 15) Sporten 16) Trappen 17) Tak van sport 18) Wielrijden 19) Wijze van verplaatsen 20) Wijze van vervoer

Ik besloot dat ik nog meer zielen nodig had om mijn wonden te likken, dus toog ik rechtstreeks op mijn verfomfaaide fiets richting moeder. Ik liep door de gang en riep haar. Ze antwoordde en toen ik de huiskamer binnenstapte kwamen de tranen en het gebrul pas goed los. Van boosheid, pijn en verontwaardiging heb ik liefst tien minuten zitten janken.

Fietsen is absoluut een fijne bezigheid. Als je niet net als ik teveel bezig bent met de wereld om je heen…

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Eén gedachte over “#WOT deel 12: fietsen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: