#WOT deel 12: kwetsbaarheid

Al heel jong ontwikkelde ik een crush op het meest komische joch in mijn klas. Ik moet toen een jaar of negen of tien geweest zijn. Het joch, zelf niet eens een van de aantrekkelijksten, antwoordde op mijn ‘liefdesuiting’ dat van wederzijdse affectie mooi wel sprake kon zijn, met die duidelijk zichtbare zucht van opluchting. Hij had het immers zelf nooit kunnen zeggen, want onder die gruwelijke humor lag een vretende verlegenheid.

Ik durf te wedden dat van 90% van alle relaties die ontstaan, het initiatief van de vrouw moet komen.

Dat eerste vriendje van me, at direct na onze jaarlijks schooluitje liefst drie karbonades, die hem met liefde door zijn moeder waren bereid. En we hadden de tijd van ons leven met veel lachen en humor. De onderwijzer en het hoofd der school hadden dan ook heel wat te stellen met ons.

Heel af en toe kom ik zijn pa nog wel eens slenterend tegen ergens in onze Haarlemse binnenstad. We zien elkaar graag en praten dan altijd weer even bij. Natuurlijk ook over zijn zoon Porky, zoals we hem jolig doopten. Porky woont weer in Portugal en runt daar – overigens succesvol – een grote garage. Nog steeds met een grote levenslust en een gezonde eetlust, informeerde zijn vader me met die welbekende knipoog.

Het #WOT-woord van vandaag is:

Kwetsbaarheid ~ 1) Broosheid 2) Brosheid 3) Fragiliteit 4) Gevoeligheid 5) Teergevoeligheid 6) Teerhartigheid 7) Teerheid 8) Vulnerabiliteit 9) Zwakheid

Inmiddels ben ik – al zeg ik het zelf – aardig opgedroogd, al ben ik nog steeds té mollig naar mijn eigen zin. Maar dezer dagen laat ik me daar niets meer aan gelegen liggen, want als ik denk aan dat eerste beruchte vriendje, weet ik inmiddels dat ik – als ik wil – dat leven rijk kan ‘vullen’.

Ik weet immers wie ik ben, wat ik kan, wat ik wil, en heb mezelf ervan overtuigd dat ook zonder een man te kunnen bewerkstelligen. Eerst was het die gruwelijke leeftijdsbarrière wat een vrouw altijd weer parten speelt. Immers, voordat je de veertig bereikt, moet je aan de man, een huwelijk, aan de kinderen, en als het nog even kan, ook nog aan een succesvolle carrière.

Dat is volgens mij wat een vrouw extra kwetsbaar maakt voor kwetsuren die je immers zonder deadlines en beperkingen niet zou hebben. Gelukkig heb ik me er mijn leven lang niets aan gelegen laten liggen. En negeer ik het stopwoordje kwetsbaar daarom voor altijd….

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat bij Martha een link achter naar je eigen blog.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Eén gedachte over “#WOT deel 12: kwetsbaarheid”

  1. Diepe wonden genezen langzaam en de littekens blijven pijnlijk. Het is jammer dat veel mensen niet verder kijken dan het uiterlijk vertoon. Hoewel daar naar mijn mening bij jou ook niets mis mee is. Gelukkig redt jij je prima met of zonder man.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: