#WOT deel 12: maatregel

Echt, vol verbazing, constateer ik hoe men hier ter stede, en in mijn directe omgeving, ietwat gelaten de voorgelegde maatregelen nastreven. De mens is maar een doortastend (mooi woord) wezen. En gelukkig, dat we elkaar zo staande houden. Al zijn we, en ik spreek vast niet alleen voor mezelf, absoluut niet blij met de huidige stand van zaken.

Al erger ik me bij uitstek over sommige mensen, als blijkt dat ze niet een wat hartelijker bejegening nastreven naar de caissière toe, omdat de maatregel nu eenmaal is ingesteld dat ze maar één pak wc-papier per dag mogen kopen.

En grinnik ik inwendig als blijkt dat tijdens dat uurtje wat buitenlucht snuiven, de voorbijgangers toch nog – al is het wel ietwat huiverig – “goedendag” terugzeggen. Al deinzen ze liefst twee meter, in plaats van de toegestane anderhalve meter, van je vandaan.

Het #WOT-woord van vandaag is:

Maatregel: besluit over hoe iets wordt opgelost of veranderd. Handeling of ingreep met een bepaald doel

Mijn eigen maatregel is dat er naast inspanning ook totale ontspanning moet zijn. Dat uit zich bij mij vooral door het meebrallen met muziek, al zullen de buren daar met hun thuiswerken niet altijd blij mee zijn, denk ik. Om dan tegelijkertijd even dat uitzinnig gekke dansje te wagen, om toch mijn zielenrust wat te ontzien.

Doe jij ook mee?

En jij? Wat zou voor jou een betere maatregel zijn in deze roerige tijden? Of, hoe ga jij om met de huidige maatregelen? Neem je ze heel serieus, of kun je het ook soms even laten waaien? Al was het maar voor een uurtje per dag(deel)?

Ik lees het weer graag in jouw eigen #WOT en vervolgens hieronder, in de reacties.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over mee kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment dat je wil instappen.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Eén gedachte over “#WOT deel 12: maatregel”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: