#WOT deel 12: verlangen

Al sinds mijn puberteit is mijn leven een rollercoaster van spontaan opwellende bergen en dalen. En echt, soms word ik zelf – ook – vreselijk zelf tegendraads van die allesoverheersende hormonen. Al heel jong, ik was pas 11 ontwikkelde ik groei op plaatsen, waar anderen nog gewoon kind mochten zijn. Mijn menstruatie begon ook vroeg. Ik ging vroegtijdig mijn menopauze in. En nu ben ik echt op een punt gekomen, dat ik er klaar mee ben. Letterlijk.

Hoewel het moeilijk is voor te stellen een leven zónder, want ergens denk ik dan dat ik vreselijk saai en misschien zelfs voorspelbaar zou zijn. Ik ben namelijk van nature reeds zo’n contemplatief en filosofisch ingesteld mens. En ik vermoed zomaar, dat die hormonen de boel vooral levendig houden door er af en toe een hormonenspiel in te gooien.

Het #WOT-woord van gisteren was:

Verlangen ~ 1) Aandrift 2) Aspiratie 3) Begeerte 4) Begeren 5) Behoefte 6) Belust zijn op 7) Bevlieging 8) Desideratum 9) Dorst 10) Dorsten 11) Droom 12) Eerzucht 13) Eis 14) Eisen 15) Exigentie 16) Geven om 17) Gewenst 18) Haken 19) Hang 20) Heimwee 21) Hongeren 22) Hopen 23) Hunkeren 24) Innerlijke behoefte 25) Kosten 26) Lust 27) Neiging 28) Norm

Soms dragen mijn hormonen vrolijke feesthoedjes – dat verschilt echt per uur – maar ze kunnen ook spontaan de hele meuk omver gooien door me plots op te zadelen met van die stomme kwaaltjes die me even totaal uitschakelen of voor mijn gevoel in verlegenheid brengen. Neem zo’n giga opvlieger, of een plotseling opdoemende migraine dan wel andere pijntjes, of dat ik ineens zo ontzettende moeheid ervaar dat ik liefst direct weer mijn mandje induik.

Want vertel me, dat ik een mooie meid ben, en ik geloof je niet. En terwijl je me kunt lezen als een open boek, heb ik toch evenredig veel te verbergen. Vaker niet dan wel strookt mijn eeuwige glimlach niet of nauwelijks met mijn realiteit. En toch, je weet dat je er ooit écht als een een evenwichtiger en fijn mens uit zal komen.

Maar voor nu baal ik er zo stevig van, dat ik mijn hele vrouw-zijn zo aan de eerstbeste voorbijganger gratis zou kunnen weggeven, zonder te vertellen over het waarom erachter. En dan stiekem heel hard wegrennen… 😉

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag kiest Martha een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat daar een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: