#WOT deel 13: lifter

Al jubelend stonden ze daar aan de zijkant van de weg. Vijf kleurrijke en vooral geurige hippies onderweg. Waarheen? Dat mag Joost nog weten. Hun verhaal was een beetje onsamenhangend in de eerste instantie. Dat bleef ook zo, gedurende de trip.

Het scheen dat ze onderweg waren naar een of ander rockconcert. Je-weet-wel, zo een waar je, beneveld en high, van thuis mag komen. Als je al thuiskomt. Ze leken vrij onschadelijk en daarom besloten mijn partner en ik, onze camper daarvoor open te stellen. Al was het maar om even de sfeer te proeven van de wijze waarop zij hun leven wensten vorm te geven.

Ze boden ons van alles aan. Veel wijn, wiet, en gewauwel viel ons ten deel. Ze wisten dat het leven bestond uit lang leve de lol. En zouden er alles aan doen, om dat leven blijvend te vieren, voor zolang ze geld hadden. Voor zolang hun levenswijze dat toestond.

Lifter ~ 1) Iemand die gratis meerijdt in een auto 2) Meerijder 3) Meerijder (gratis) 4) Reiziger

We leverden ze weer af op een voor ons vage bestemming. Maar voor hen was het goed genoeg. Ze zwaaiden ons na. En togen weer onderweg naar een leven vol seks, drugs & rock ’n roll.

Vaak denk ik terug aan die meute levensgenieters die even meeliftten. Hoe het zou zijn, om werkelijk bij het moment te leven. In het nu. En verder geen zorgen te hebben over andere perikelen dan die positieve frame of mind waarin je – misschien met behulp van een beetje genotsmiddel – geen zorgen hebt voor de dag van morgen. Waarin je maar één ambitie hebt. En dat is ten volle genieten van het leven.

Alweer denk ik dat ik even te laat ben geboren. Al schijnt het besmettelijk, zo’n dolend en plezante levensinstelling, alsof het voor heel even naar mij overgewaaid is…

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat bij Martha een link achter naar je eigen blog.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: