#WOT, deel 14: vlinder

Photo by Pixabay on Pexels.com

Hoera! Het is weer Lente en de temperatuur daarbuiten gedraagt zich ook enigszins in die trent. Ben daar persoonlijk blij mee, want hee die vurige koude winters met al dat sneeuw en die gladheid. Ik kan er serieus niet aan wennen. :-p

Nee, dan de Lente als je net als op bijgaande foto weer prachtige shots kunt nemen van vlinders. Als kind was ik al enorm gefascineerd door dit fenomeen. Ik volgde ze dan ook op de voet. En ik was er zeker van, dat als een vlinder in je nabijheid verscheen, dat een positief teken (van boven?) was.

Het #WOT-woord van vandaag is:

Vlinder: positief symbool van verandering en onsterfelijkheid; en de uit ogenschijnlijke dood en ontbinding geboren schoonheid (de levenloos lijkende cocon).

Betekenis van http://www.alleshelder.nl/watis/Aura.htm

Herboren

Zo ken ik iemand die bij leven gefascineerd was door specifiek witte vlinders. En ze zwoor dan ook dat als ze zou komen te overlijden, helaas deed ze dat maar al te vroeg, ze dan terug zou komen als een witte vlinder. En prompt, iedere keer als wij een witte vlinder tegenkomen, dan zeggen we:

“Ah, daar is Lies, ze wil er ook weer even bij zijn!”

Gek genoeg, heb ik dat ook bij mijn vader, die altijd iets lijkt te willen vertellen vanuit het hiernamaals middels een veertje. En elk moeilijk moment dat ik na zijn overlijden had, en dat zijn er nogal wat, kom ik wel een wit veertje tegen.

Mooie gedachte

Heb jij ook wel eens van dat soort mooie gedachten. Geloof je in reïncarnatie en dat je kunt kiezen in welk dier/wezen jij terugkeert op deze aardkloot? Of juist niet. Maar heb je een ander mooi vlinderverhaal?

Ik lees het weer graag in de reacties hieronder.

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden kun je in het archief vinden.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags ,

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

3 gedachten aan “#WOT, deel 14: vlinder”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: